The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2020 bekend

Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2020
De nominaties voor de Nederlandse Spellenprijs 2020 zijn bekend gemaakt. Dit jaar zijn er niet twee, maar drie categorieën: familie, experts en helemaal nieuw is de categorie spellen voor kenners. The Game Room zet alle genomineerden voor je op een rij.

De nominaties voor de Nederlandse Spellenprijs 2020 zijn bekend gemaakt. Dit jaar zijn er niet twee, maar drie categorieën: familie, experts en helemaal nieuw is de categorie spellen voor kenners. The Game Room zet alle genomineerden voor je op een rij. Wij kunnen je alvast verklappen dat er ware toppers tussen zitten!

Nederlandse Spellenprijs 2020

Dit jaar wordt de Nederlandse Spellenprijs voor de 20e keer uitgereikt. De prijs geldt als kwaliteitsprijs voor in het Nederlands uitgegeven gezelschapsspellen. Een vakjury kiest de genomineerde spellen en de uiteindelijke winnaars. De vakjury bestaat dit jaar uit 9 kenners, waaronder Ronald Hoekstra van Spelmagazijn en Bastiaan Nox van Nox Spellenzolder.  Om een nominatie in de wacht te slepen, moet een spel hoog scoren op aspecten als speelplezier, kwaliteit en originaliteit.

Voor deze editie van de verkiezing heeft de jury ruim 100 bord- en kaartspellen die zijn uitgebracht in het tijdvak van 1 juli 2019 - 30 juni 2020 onder de loep genomen. Uiteindelijk zijn er in elke categorie 3 spellen genomineerd.

Nominaties categorie Familie

Een familiespel is geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf 8 jaar. De spelletjes in deze categorie zijn toegankelijk en vereisen geen speelervaring. De genomineerden voor de Nederlandse Spellenprijs 2020 in de categorie Familie zijn:

Nominaties categorie Experts

Een expertspel is geschikt voor spelers met meer speelervaring. De genomineerden voor de Nederlandse Spellenprijs 2020 in de categorie Experts zijn:

Nominaties categorie Kenners

De nieuwe kenners- categorie is in het leven geroepen omdat spellen vaak niet als familiespel aangeduid konden worden, maar ook niet complex genoeg waren voor een Expert-spel. De genomineerden voor de Nederlandse Spellenprijs 2020 in de categorie Kenners zijn:

  • Architecten van het Westelijk Koninkrijk - White Goblin Games
  • Crown of Emara - 999 Games
  • Teotihuacan - Jumping Turtle Games

Het genomineerden-lijstje wordt gedomineerd door de uitgevers 999 Games (5x genomineerd) en White Goblin Games (3x genomineerd). De spellen De Crew en De Zoektocht naar El Dorado maken tevens ook kans om tot Speelgoed van het Jaar 2020 gekroond te worden. Wanneer de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs precies bekend worden gemaakt, is nog niet bekend.

Op de website van de Nederlandse Spellenprijs kun je de juryrapporten van de genomineerden lezen.

Terug naar overzicht