The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Onze topselectie schaakborden voor fans van The Queen's Gambit

Mooi schaakbord kopen van hout of glas
De Netflix-serie The Queen's Gambit is een wereldwijd succes. Zo erg zelfs dat de schaakborden in winkels niet aan te slepen waren. Heb jij door The Queen's Gambit ook de schaakkriebels te pakken gekregen? Check snel onze topselectie schaakborden. Van betaalbaar tot luxe en van hout tot glas.

De Netflix-serie The Queen's Gambit is een wereldwijd succes. De miniserie stond maar liefst in 92 landen in de top-10. In The Queen's Gambit draait het om het weesmeisje Elizabeth (Beth) Harmon, gespeeld door Anya Taylor-Joy. Al gauw blijkt zij een heus schaakgenie te zijn. Ze wordt onverwacht een ster maar worstelt tegelijkertijd met haar drugs- en alcoholverslaving. De populariteit van de serie zorgde voor een enorme run op schaakborden. Heb jij door The Queen's Gambit ook de schaakkriebels te pakken gekregen? The Game Room heeft de beste, meest bijzondere en meest compacte schaakspellen voor jou opgezocht.

Betaalbaar en compact

Op zoek naar een basic en compact schaakspel? Dan is het Longfield Games Pocket Schaakspel wellicht iets voor jou. Dit schaakspel heeft een afmeting van 12x12 cm en past hierdoor prima in elke weekendtas of koffer. Ook ideaal als je thuis weinig opbergruimte hebt. De schaakset van het merk Longfield is gemaakt van rubberhout en doet tevens dienst als ‘opbergdoos’. Een handige functie, want hier kun je alle schaakstukken in opbergen. Het kleinschalige formaat en het materiaal (rubberhout is zo’n 25 tot 35% goedkoper dan vergelijkbare hardhoutsoorten) maakt dat dit schaakspel een fijn prijsje heeft.

Longfield Pocket Schaakspel kopen

Magnetische schaakset

Voor wie het liefst niet de deur uitgaat zonder zijn schaakspel, is deze magnetische, miniatuur schaakset een perfect match. Het bord (13 x 25 cm) is opklapbaar waardoor er binnenin ruimte is voor het opbergen van de speelstukken. Het magneetbord zorgt ervoor dat alle speelstukken netjes op hun plek blijven staan. Je kunt dus gewoon op de achterbank van de auto een potje schaken zonder dat de boel steeds omvalt. De schaakset oogt zeer fraai door zijn afwerking met acacia hout.

Koop magnetisch schaakspel

Klassiek uit blik

Voor oud-Hollandse bordspellen worden verkocht in een vierkant blik. Denk hierbij aan Ganzenbord of Mens Erger Je Niet. Ook schaakspellen kunnen in zo’n blikken doos verschijnen. Het geeft ons in elk geval een nostalgisch gevoel. Dit schaakspel in blik is volledig gemaakt van hout en heeft een klassieke look. 

Koop schaakspel in blik

Een inklapbare variant

Wil je altijd en overal kunnen schaken? Dan kun je ook kiezen voor de inklapbare variant. The Game Room heeft verschillende inklapbare schaakborde met een moderne marmerprint in huis, zowel met als zonder schaakstukken. De vouw als breuklijn in het midden zorgt ervoor dat je het bord kunt eenvoudig kunt inklappen. Eenmaal ingeklapt neemt het schaakbord weinig ruimte in. Dit maakt dat je ‘m in een rugtas of backpack kunt doen om mee te nemen op reis.

Inklapbaar schaakbord kopen

Extra groot schaakbord

Kan het speelveld jou niet groot genoeg zijn? Naast extra compacte en inklapbare borden heb je natuurlijk ook nog XL-versies op de markt. Ideaal om lekker in alle comfort te spelen, zonder gepriegel. Met dit extra grote schaakbord (37cm) van walnoothout wil je iedereen wel uitdagen voor een schaakduel. Het speelveld met bruine/beige vakken is krasvast met 95% acryl glanzende UV-lak. The Game Room heeft tevens ook diverse schaakborden in het assortiment met een moderne marmerprint.

Groot schaakbord bestellen

Schaken voor beginners: de spelregels

Heb jij de schaakkriebels te pakken door de hitserie The Queen's Gambit, maar ben jij nog niet bekend met de regels van schaken? Geen nood, The Game Room legt haarfijn uit hoe de regels van deze bijzondere denksport in elkaar steken. Wie weet blijk jij ook een schaakgenie te zijn net als Beth Harmon uit de serie! Check hier de schaken spelregels.

Terug naar overzicht