The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Met gratis verzending

Houten schaakbord bruin/beige - Maat XL 37cm

Met dit extra grote schaakbord (37cm) van walnoothout wil je iedereen wel uitdagen voor een schaakduel. Het speelveld met bruine/beige vakken is krasvast met 95% acryl glanzende UV-lak.

€ 29,99

Nog 33 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Denksport en Bordspellen

Beschrijving Houten schaakbord bruin/beige - Maat XL 37cm


Schaken is het spel van aanvallen en verdedigen. Dit strategische bordspel voor 2 spelers wordt overal ter wereld gespeeld door jong én oud. Zorg dat de koning van de tegenspeler geen zet meer kan doen, maar verlies die van jouzelf niet uit het oog!

Ga voor hoogwaardig hout of een marmer-look

Bij The Game Room vind je uitsluitend schaakborden van hoogwaardige materialen. Met schaakborden van hout en met marmerprint hebben we voor ieder wat wils. De houten schaakborden zijn handgemaakt in Turkije van walnoot- en eikenhout. Beide zeer duurzame houtsoorten met een mooie structuur en luxe uitstraling. Heeft een moderner exemplaar jouw voorkeur? Kies dan voor een schaakbord met marmerprint. Elk speelvlak is afgewerkt met een krasvaste lak (hoogglans) zodat het schaakbord er lang netjes uit blijft zien.

Inklapbare variant voor op reis

Wil je altijd en overal kunnen schaken? Dan kun je ook kiezen voor onze backgammon borden met aan de buitenkant een schaakbord. De vouw als breuklijn in het midden zorgt ervoor dat je het bord kunt eenvoudig kunt inklappen. Eenmaal ingeklapt neemt het schaakbord weinig ruimte in. Dit maakt dat je ‘m in een rugtas of backpack kunt doen om mee te nemen op reis. De schaakstukken kun je binnenin bewaren. Tevens bevat de binnenzijde van het opvouwbare schaakbord een Backgammon bord. Net als de ‘reguliere’ schaakborden is de inklapbare variant verkrijgbaar in hout en met marmerprint.

Schaakborden in verschillende maten

Schaakborden zijn er in allerlei soorten en maten. In het assortiment van The Game Room vind je schaakborden in de volgende afmetingen:

  • Maat L - 30 cm
  • Maat XL - 37 cm
  • Maat XXL - 43 cm

Schaken in een notendop

In dit klassieke twee-spelers spel draait alles om strategisch inzicht. Er komt geen geluk of toeval aan te pas. Elke beurt mag je een stuk verplaatsen. De verschillende soorten schaakstukken hebben hiervoor elk zo hun eigen regels. Waar je de toren enkel horizontaal/verticaal mag verzetten, kan de loper in een rechte lijn een onbeperkte afstand afleggen. Verplaats je jouw schaakstuk naar een veld waar de tegenpartij staat, dan wordt dit stuk van het bord geslagen. Het uiteindelijk doel van schaken is om jouw tegenstander mat te zetten. Tijdens een schaakpartij zijn ontelbaar verschillende moves mogelijk. Dit maakt dat elk spel een onvoorspelbaar en uniek verloop heeft.

Op deze pagina vind je de officiële schaakregels in PDF-vorm, opgesteld door de KNSB.

Al eeuwenlang een populaire denksport

Het spelletje schaken wordt al eeuwenlang gespeeld. Details over de oorsprong zijn echter niet bekend. De ‘denksportprimeur’ kan daarom niet aan een specifiek land of volk worden toegeschreven. In de zesde eeuw dook het vierkante bord met 64 velden op in Oost Perzië (nu Noord-India). Met dit bord werd Chaturanga gespeeld, de voorloper van de bekende denksport. Het schaakspel zoals je die nu kent, is ontstaan aan het begin van de 15e eeuw in Frankrijk. Vanuit daar waaide ‘de hype’ geleidelijk over naar de rest van Europa.

Ook vandaag de dag is schaken uitermate populair. De wereldwijde schaaktoernooien die elk jaar georganiseerd worden, zijn hier hét bewijs van. Met de release van de dramaserie The Queen’s Gambit kreeg het schaken een ware populariteit-boost. De serie over het schaakgenie Beth Harmon brak zelfs een Netflix-record met 64 miljoen kijkers in de eerste 28 dagen.

Spelregels


Ben je op zoek naar een bordspel voor 2 spelers waarbij je de hersens flink kunt laten kraken? Dan is schaken een goede keuze. Een doordachte strategie en inzicht zijn dé ingrediënten om dit strategische bordspel te winnen. Het doel: zorgen dat je de koning van de tegenspeler geen zet meer kan doen. Schaakmat!

Schaken spelregels

Het schaakbord bestaat uit 64 zwart-witte vakken in een 8x8 raster. Elke soort stuk heeft een vaste opstelling. De uiterste hoeken van het bord zijn altijd gereserveerd voor de torens en de pionnen horen op de voorste rij. In de ‘regels voor het schaakspel’ kun je de exacte beginopstelling van de stukken vinden. Staat alles op de juiste plek? Dan mogen de spelers om de beurt een zet doen. De speler met de witte schaakstukken begint.

De officiële spelregels voor schaken zijn de FIDE spelregels. Deze vind je op deze pagina in pdf vorm.

Beweging van de schaakstukken

Elke schaakstuk heeft zijn eigen beperkingen. Dit betekent dat je een stuk op slechts een paar manieren over het schaakbord mag verplaatsen. Deze regel maakt schaken dan ook een erg strategisch spel waarbij je een paar stappen vooruit moet denken. Zo mag een speler de loper alleen diagonaal verzetten, zonder hierbij over een ander stuk heen springt.

Stukken slaan

Om tot een schaakmat te komen, moeten de schaakstukken rondom de koning uitgeschakeld worden. Bij schaken heet dit ‘stukken slaan’. De kunst is om tijdens de eigen beurt een stuk van jezelf zo te verplaatsen dat deze terecht komt op het vak waar de tegenstander staat. Door de verovering van deze plek moet het stuk van de ander het speelveld verlaten.

Het spel winnen

Zodra de koning van de tegenstander geen zet meer kan doen waarbij hij zichzelf niet opnieuw schaak zet, is er sprake van schaakmat. Is jouw koning helemaal klem gezet, dan heb je het spel verloren.

Houten schaakbord bruin/beige - Maat XL 37cm spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
6095431929901
Merk
Yenigün
Leeftijd - min
7
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
2
Speelduur - min
45
Speelduur - max
60
Complexiteit
3
Voorraad
33
Formaat
368 x 368 x 13 mm