The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Met gratis verzending

Houten schaakstukken

Upgrade jouw schaakset met deze premium luxe schaakstukken van hout. De stukken zijn aan de onderkant met fluweel bekleed.

€ 23,99

Niet op voorraad

Bekijk meer spellen uit: Accessoires en Denksport

Beschrijving Houten schaakstukken


Zijn jouw huidige schaakstukken net iets te basic? Met deze schaakstukken van massief hout geef je jouw set direct een kwalitatieve uitstraling. Het hout is afgewerkt met een matte lak. Om het schaakbord te beschermen tegen krassen, is de onderkant van elk schaakstuk voorzien van fluweel. De koning van deze houten schaakstukken is 9 cm hoog.

Schaakstukken kopen voor je schaakbord

Het komt regelmatig voor dat schaakborden geleverd worden zonder schaakstukken of dat stukken zoekraken. Ben jij van plan om schaakstukken te kopen? Dan is het belangrijk om goed te kijken naar de afmeting van de stukken. Een te groot of juist te klein schaakstuk past immers niet netjes op het bord. De stukken kunnen elkaar dan in de weg zitten. Door te kijken naar de ‘koningshoogte’ en de ‘veldmaat’ kun je achterhalen welke maat schaakstukken je nodig hebt.

Combineren met een houten schaakbord

Dankzij ons assortiment houten schaakborden kun je jouw schaakset direct compleet maken. De schaakborden worden handgemaakt in Turkije van hoogwaardig walnoot- en eikenhout. Elk speelvlak is afgewerkt met een krasvaste lak (hoogglans) zodat het schaakbord er lang netjes uit blijft zien. De borden zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten: 30, 37 en 43 cm.

Spelregels


Ben je op zoek naar een bordspel voor 2 spelers waarbij je de hersens flink kunt laten kraken? Dan is schaken een goede keuze. Een doordachte strategie en inzicht zijn dé ingrediënten om dit strategische bordspel te winnen. Het doel: zorgen dat je de koning van de tegenspeler geen zet meer kan doen. Schaakmat!

Schaken spelregels

Het schaakbord bestaat uit 64 zwart-witte vakken in een 8x8 raster. Elke soort stuk heeft een vaste opstelling. De uiterste hoeken van het bord zijn altijd gereserveerd voor de torens en de pionnen horen op de voorste rij. In de ‘regels voor het schaakspel’ kun je de exacte beginopstelling van de stukken vinden. Staat alles op de juiste plek? Dan mogen de spelers om de beurt een zet doen. De speler met de witte schaakstukken begint.

De officiële spelregels voor schaken zijn de FIDE spelregels. Deze vind je op deze pagina in pdf vorm.

Beweging van de schaakstukken

Elke schaakstuk heeft zijn eigen beperkingen. Dit betekent dat je een stuk op slechts een paar manieren over het schaakbord mag verplaatsen. Deze regel maakt schaken dan ook een erg strategisch spel waarbij je een paar stappen vooruit moet denken. Zo mag een speler de loper alleen diagonaal verzetten, zonder hierbij over een ander stuk heen springt.

Stukken slaan

Om tot een schaakmat te komen, moeten de schaakstukken rondom de koning uitgeschakeld worden. Bij schaken heet dit ‘stukken slaan’. De kunst is om tijdens de eigen beurt een stuk van jezelf zo te verplaatsen dat deze terecht komt op het vak waar de tegenstander staat. Door de verovering van deze plek moet het stuk van de ander het speelveld verlaten.

Het spel winnen

Zodra de koning van de tegenstander geen zet meer kan doen waarbij hij zichzelf niet opnieuw schaak zet, is er sprake van schaakmat. Is jouw koning helemaal klem gezet, dan heb je het spel verloren.

Houten schaakstukken spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
6095429730755
Merk
Yenigun
Leeftijd - min
7
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
2
Speelduur - min
30
Speelduur - max
120
Complexiteit
2
Formaat
9 cm (koningshoogte)