The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
backgammon stenen

Backgammon stenen

Een set van 15 witte en 15 bruine backgammon stenen van polyester. Te gebruiken voor het klassieke bordspelletje Backgammon. De set is inclusief stoffen zakje en dobbelstenen.

€ 9,99

Nog 69 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Accessoires, Dobbelspellen en Denksport

Beschrijving Backgammon stenen


Backgammon borden worden regelmatig geleverd zonder bijpassende stenen. Het kan ook gebeuren dat er één of meerdere backgammon stenen na verloop van tijd zoekraken. Met deze set van in totaal 30 backgammon stenen ben jij weer back in the game. De backgammon stenen zijn gemaakt van polyester en hebben een diameter van 35mm x 8mm. De neutrale kleuren (wit en donkerbruin) maken dat deze stenen mooi passen bij zo’n beetje elk backgammon bord. De set backgammon stenen wordt verkocht in een zakje met trekkoord en twee plastic dobbelstenen van 10 mm.

Hoe werkt backgammon?

Klassiek Backgammon, of Tavla zoals het in Turkije genoemd wordt is een behendigheidsspel dat je met 2 spelers tegen elkaar speelt. Het doel van het spelletje is om al je 15 stenen zo snel mogelijk in de tegenovergestelde richting aan de overkant te krijgen. Door het gooien met de dobbelstenen wordt bepaald hoeveel stappen met een steen gezet mag worden. Stenen mogen echter niet naar elke willekeurige plek verplaatst worden. Hiervoor gelden een aantal regels. Zo mag je een steen alleen plaatsen op een punt waar minder dan twee schijven van de tegenstander op staan.

Een compleet backgammon bordspel

The Game Room heeft naast losse backgammon stenen ook complete backgammon bordspellen in huis. De luxe backgammon set is gemaakt van hout en wordt geleverd inclusief stenen en dobbelstenen. De dobbelsteentjes zijn kleiner dan je misschien gewend bent, precies zoals men het spel in de Turkse straatjes speelt. Op de buitenkant van het backgammon bord is een 8x8 schaakbord geprint, zodat je ook kunt schaken. Voor liefhebbers van de elegante marmerlook is de backgammon set ook te bestellen met witte of zwarte marmerprint.

Spelregels


Het doel van Backgammon is om je schijven naar je thuisveld te verplaatsen en vervolgens te verzamelen. Dit doe je door dobbelstenen te gooien. Het gegooide aantal ogen is gelijk aan het aantal punten dat een schijf kan verplaatsen. Verplaats eerst al je schijven naar je ‘Huis’, voordat je kunt beginnen met verzamelen.

Start opstelling backgammon

De start van backgammon

Voor het spelen van het spel heb je een backgammonbord, 15 schijven per speler, en (minimaal) twee dobbelstenen nodig. Spelers gaan tegenover elkaar zitten. De ene speler verplaatst zijn schijven met de klok mee en de andere speler verplaatst zijn stenen tegen de klok in.

Plaats vijf schijven op het 6-punt, drie schijven op het 8-punt, vijf schijven op het 13-punt en twee schijven op het 24-punt. Je tegenstander zal zijn/haar schijven opstellen om jouw schijven te spiegelen.

Het gooien van de dobbelstenen

Het spel begint met elke speler die één dobbelsteen gooit. De speler met het hoogste aantal ogen mag beide dobbelstenen gebruiken voor de eerste zet. Elke dobbelsteen wordt afzonderlijk verplaatst en kan vooruit worden verplaatst naar elk punt dat niet is geblokkeerd (met 2 stukken of meer). Je mag zelf kiezen welke dobbelsteen je eerst speelt.. Als je tegenstander twee of meer schijven op een punt heeft staan, wordt dat punt geblokkeerd. Als het punt eigen schijven heeft, geen schijven of slechts één schijf van de tegenstander, is het punt open.

Uitgebreide spelregels van backgammon vind je in de PDF hieronder, of op onze pagina met uitgebreide Backgammon spelregels.

Backgammon stenen spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
6095434272240
Merk
Yenigun
Leeftijd - min
7
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
2
Speelduur - min
10
Speelduur - max
20
Complexiteit
2
Voorraad
69
Formaat
35 mm x 8 mm