The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Met gratis verzending

Klassiek Backgammon rosé bordspel - Maat S 25cm

Klassiek Backgammon bord (25cm) van hoogwaardig hout in rosé uitvoering. De doos sluit magnetisch, zodat je alle stenen in het spel kunt opbergen. Meerdere formaten en designs beschikbaar.

€ 30,99

Nog 3 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Denksport, Op reis en Bordspellen

Beschrijving Klassiek Backgammon rosé bordspel - Maat S 25cm


Backgammon is een klassiek bordspelletje waarbij twee spelers hun stenen naar de overkant van het bord moeten krijgen. Middels dobbelstenen wordt bepaald hoeveel plaatsen je een steen mag verplaatsen. Backgammon winnen vergt een combinatie van behendigheid en geluk.

Backgammon borden van hoogwaardig ebbenhout

De Backgammon borden in ons assortiment zijn gemaakt van hoogwaardig ebbenhout. Ebben is een exclusieve houtsoort die groeit in tropisch Azië en Afrika. Kenmerkend zijn de donkere kleur (bijna zwart), lichte strepen en het gewicht. Ebbenhout is namelijk erg zwaar, zeker in vergelijking met andere hardhoutsoorten. Het gebruik van hout in plaats van kunststof zorgt voor een meer luxueuze look & feel waardoor het item ook nog eens decoratief is. Het handgemaakte ebbenhout Backgammon is verkrijgbaar in 3 maten (25, 38 en 48 cm)

Ga voor een trendy marmerlook

Naast Backgammon met ingelegd hout heeft The Game Room ook een variant van marmerprint. Marmer is een populair materiaal met een elegante en klassieke uitstraling. Het is één van de meest diverse natuurstenen ter wereld en kent een breed kleurenpallet. Zo zijn er meer pastelachtige tinten of meer uitgesproken kleuren. Wit, grijs en zwart zijn daartegen wel de meest populaire. Bij ons vind je Backgammon van zwart, rood en wit marmerprint.

De Backgammon spellen zijn allen inklapbaar. Bewaar de speelstukken in het bord zodat deze niet zoek kunnen raken. Draai je het Backgammon bord om? Dan kun je erop schaken! Ook de schaakstukken passen gemakkelijk in de houten doos, met (krachtige) magnetische sluiting.

Diverse varianten van backgammon

Backgammon kent diverse varianten waarbij de spelregels licht afwijken van de basisregels. Een van de meest bekende is de Nederlandse variant Tric Trac (ook wel bekend als Triktrak). Het grootste verschil met backgammon is het ontbreken van een beginopstelling. Daarnaast zit de regel omtrent een dubbele worp bij Tric Trac net een tikkeltje anders in elkaar. Wist je dat er ook een backgammon variant is voor meerdere spelers? Bij Chouétte speel je met ten minste 3 personen.

Spelregels


Het doel van Backgammon is om je schijven naar je thuisveld te verplaatsen en vervolgens te verzamelen. Dit doe je door dobbelstenen te gooien. Het gegooide aantal ogen is gelijk aan het aantal punten dat een schijf kan verplaatsen. Verplaats eerst al je schijven naar je ‘Huis’, voordat je kunt beginnen met verzamelen.

Start opstelling backgammon

De start van backgammon

Voor het spelen van het spel heb je een backgammonbord, 15 schijven per speler, en (minimaal) twee dobbelstenen nodig. Spelers gaan tegenover elkaar zitten. De ene speler verplaatst zijn schijven met de klok mee en de andere speler verplaatst zijn stenen tegen de klok in.

Plaats vijf schijven op het 6-punt, drie schijven op het 8-punt, vijf schijven op het 13-punt en twee schijven op het 24-punt. Je tegenstander zal zijn/haar schijven opstellen om jouw schijven te spiegelen.

Het gooien van de dobbelstenen

Het spel begint met elke speler die één dobbelsteen gooit. De speler met het hoogste aantal ogen mag beide dobbelstenen gebruiken voor de eerste zet. Elke dobbelsteen wordt afzonderlijk verplaatst en kan vooruit worden verplaatst naar elk punt dat niet is geblokkeerd (met 2 stukken of meer). Je mag zelf kiezen welke dobbelsteen je eerst speelt.. Als je tegenstander twee of meer schijven op een punt heeft staan, wordt dat punt geblokkeerd. Als het punt eigen schijven heeft, geen schijven of slechts één schijf van de tegenstander, is het punt open.

Uitgebreide spelregels van backgammon vind je in de PDF hieronder, of op onze pagina met uitgebreide Backgammon spelregels.

Klassiek Backgammon rosé bordspel - Maat S 25cm spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
6095433770709
Merk
The Gameroom
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
2
Speelduur - min
10
Speelduur - max
20
Nederlands
Ja
Complexiteit
2
Voorraad
3
Formaat
250 x 125 x 50 mm