The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Schaakset magnetisch

Schaakset magnetisch van acacia hout

Dit magnetische schaakbord van 13 x 25 cm is ideaal voor op reis. Het bord is opklapbaar en bevat een opbergcompartiment.

€ 49,99

Nog 4 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Denksport

Beschrijving Schaakset magnetisch van acacia hout


Met dit magnetische schaakbord kun je ook buitenshuis jouw tegenspeler schaakmat zetten. Het bord is opklapbaar waardoor deze een compact formaat heeft en prima in je tas past. Bovendien is het bord voorzien van een opbergcompartiment voor de schaakstukken. De set heeft een afmeting van 13 x 25 cm.

Een premium look & feel door het acacia hout

De schaakset is afgewerkt met acacia hout wat zorgt voor een luxe uitstraling. Acacia is een hardhoutsoort met een fijne nerf en een warme kleur. Niet voor niets kom je acacia hout vaak tegen in meubels en decoratieve accessoires.

Spelregels


Ben je op zoek naar een bordspel voor 2 spelers waarbij je de hersens flink kunt laten kraken? Dan is schaken een goede keuze. Een doordachte strategie en inzicht zijn dé ingrediënten om dit strategische bordspel te winnen. Het doel: zorgen dat je de koning van de tegenspeler geen zet meer kan doen. Schaakmat!

Schaken spelregels

Het schaakbord bestaat uit 64 zwart-witte vakken in een 8x8 raster. Elke soort stuk heeft een vaste opstelling. De uiterste hoeken van het bord zijn altijd gereserveerd voor de torens en de pionnen horen op de voorste rij. In de ‘regels voor het schaakspel’ kun je de exacte beginopstelling van de stukken vinden. Staat alles op de juiste plek? Dan mogen de spelers om de beurt een zet doen. De speler met de witte schaakstukken begint.

De officiële spelregels voor schaken zijn de FIDE spelregels. Deze vind je op deze pagina in pdf vorm.

Beweging van de schaakstukken

Elke schaakstuk heeft zijn eigen beperkingen. Dit betekent dat je een stuk op slechts een paar manieren over het schaakbord mag verplaatsen. Deze regel maakt schaken dan ook een erg strategisch spel waarbij je een paar stappen vooruit moet denken. Zo mag een speler de loper alleen diagonaal verzetten, zonder hierbij over een ander stuk heen springt.

Stukken slaan

Om tot een schaakmat te komen, moeten de schaakstukken rondom de koning uitgeschakeld worden. Bij schaken heet dit ‘stukken slaan’. De kunst is om tijdens de eigen beurt een stuk van jezelf zo te verplaatsen dat deze terecht komt op het vak waar de tegenstander staat. Door de verovering van deze plek moet het stuk van de ander het speelveld verlaten.

Het spel winnen

Zodra de koning van de tegenstander geen zet meer kan doen waarbij hij zichzelf niet opnieuw schaak zet, is er sprake van schaakmat. Is jouw koning helemaal klem gezet, dan heb je het spel verloren.

Schaakset magnetisch van acacia hout spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8716096001174
Merk
Engelhart
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
2
Speelduur - min
30
Speelduur - max
120
Complexiteit
3
Voorraad
4
Formaat
13 x 25 cm