The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Cascadia NL

Cascadia NL

Ontdek de uitgestrekte natuur en spot de juiste wildformaties in het aanlokkelijke Cascadia. Cascadia won in 2022 de Nederlandse Spellenprijs in de categorie 'familie'.

Kopen
Bekijk meer spellen uit: Gezelschapsspellen, Prijs en Bordspellen

Beschrijving Cascadia NL


Voor degene die graag ronddwaalt in de natuur en een groot dierenhart heeft, is er het bordspel Cascadia. Cascadia is een natuurrijk gebied in het westen van Noord-Amerika. Dit gebied bevat veel verschillende soorten natuur met in elk gebied verschillende soorten dieren. Het natuurreservaat grenst aan de ene kant aan de Rocky Mountains en aan de andere kant aan de Stille Oceaan.

In het spel Cascadia moeten spelers een gevarieerd natuurgebied creëren dat leefbaar is voor de verschillende dieren van het spel. De dieren die voorkomen in het gebied zijn: grizzlyberen, Roosevelt-wapiti’s, chinookzalmen, roodstaartbuizerds en rode vossen.

Het spel bestaat uit verschillende soorten tegels, waaronder natuurgebiedtegels en leefgebiedtegels. Met deze tegels kunnen de spelers hun eigen natuurgebied creëren. Op elke tegel kunnen bepaalde dieren leven, afhankelijk van het soort gebied afgebeeld. In je beurt pak je een combinatie van tegel en dier uit het aanbod en leg je die in je speelgebied. Tijdens het samenstellen van de natuurgebieden moet er rekening worden gehouden met het aantal dieren en op welke manier deze dieren op elkaar aansluiten. Voor elke verschillende vorm of groepsgrootte worden andere punten toegekend.

De speler die na twintig rondes de perfecte verhouding heeft gevonden tussen dier en natuur, mag zichzelf de winnaar van Cascadia noemen. Het aantal punten dat iedere speler ontvangt is afhankelijk in hoeverre je hebt voldaan aan de wensen van de diersoorten en de leefgebieden die je in je speelgebied hebt gecreëerd.

Naast het basisspel, bevat Cascadia ook een solovariant. Tijdens de solovariant worden de regels dusdanig aangepast dat het spel kan worden gespeeld door één persoon.

Eigenschappen


EAN
8718026305277
Merk
White Goblin
Leeftijd - min
10
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
1
Aantal spelers - max
4
Speelduur - min
30
Speelduur - max
45
Nederlands
Ja
Complexiteit
2

Video