The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Star café rummy kunststof

Café Okey (Turks Rummy) van het merk Star met witte plankjes van kunststof. Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje.

€ 37,99

Nog 33 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Gezelschapsspellen en Denksport

Beschrijving Star café rummy kunststof


Rummy is een van de populairste familiespellen ter wereld. Het wordt gespeeld met dezelfde set borden en stenen zoals je die kent van de klassieke Nederlandse Rummi variant, maar dan met andere regels. Zo heeft het getal 1 een dubbelfunctie. Iets wat niet van toepassing is bij de in Nederland meestbekende versie. De unieke combinatie van tactisch denken, geluk hebben en een gespannen competitie heeft dit klassieke familiespel tot één van de meest succesvolle games gemaakt van de afgelopen 70 jaar. Okey wordt over het algemeen gespeeld met 4 spelers, maar is in principe ook met 2 of 3 personen goed speelbaar. Het doel van Café Okey is om als eerste je eigen plankje leeg te spelen door het leggen van slimme cijferreeksen.

Kunststof Rummy (Okey)

Deze kunststof uitvoering van Rummy is een 'frisse' variant op het spel met de klassieke houten plankjes. Café Okey van het merk Star komt met 4 kunststof plankjes en de kenmerkende stenen met gekleurde cijfers.

Afgeleid van een kaartspel

Okey is afgeleid van het spelletje Rummy. Een kaartspel met twee stel kaarten. De bedenker van het spelletje introduceerde een versie waarin kleuren en cijfers gebruikt werden in plaats van de gebruikelijk 1-10, Boer-Aas in de 4 soorten. Het concept van het maken van reeksen is hierbij zo goed als identiek gebleven.

Eigenschappen


EAN
8694051010358
Merk
Star
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
4
Speelduur - min
20
Speelduur - max
10
Complexiteit
3
Voorraad
33
Formaat
242x453x90 mm