The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Met gratis verzending

Leren Backgammon koffer Deluxe - Map of World

Een unieke uitvoering van het klasssieke spel Backgammon met een leren afwerking en in groot XXL formaat van 48cm en een map van de wereld op de binnen en buitenkant.

€ 89,99

Niet op voorraad

Bekijk meer spellen uit: Denksport en Bordspellen

Beschrijving Leren Backgammon koffer Deluxe - Map of World


Stap terug in de tijd en beleef het oude spel van Backgammon op een moderne en trendy manier met het Yenigün Tavla bordspel. Dit unieke bordspel is geïnspireerd op de oude wereldkaarten en heeft een prachtige leren afbeelding van een historische wereldmap op de buitenkant en binnenzijde van het bord.

Het Yenigün Tavla bordspel heeft een afmeting van 49 cm, waardoor het een perfect formaat heeft voor zowel beginners als ervaren spelers. Het spel bevat zijkvakjes waarin de stenen veilig kunnen worden opgeborgen. Op deze manier heb je altijd alles bij de hand om snel te beginnen met spelen.

Backgammon borden van hoogwaardige materialen

De Backgammon borden in ons assortiment zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Zo ook deze wereldmap-editie. Met zijn unieke ontwerp en hoogwaardige afwerking is het Yenigün Tavla bordspel een perfect cadeau voor iedereen die houdt van Backgammon en de schoonheid van oude wereldkaarten. Wie op zoek is naar een meer doorsnee uitvoering, kan kiezen uit verschillende backgammon spellen in marmerprint of met houtlook. The Game Room heeft van elke uitvoering meerdere formaten in huis. Zo is er voor ieder wat wils.

Spelregels


Het doel van Backgammon is om je schijven naar je thuisveld te verplaatsen en vervolgens te verzamelen. Dit doe je door dobbelstenen te gooien. Het gegooide aantal ogen is gelijk aan het aantal punten dat een schijf kan verplaatsen. Verplaats eerst al je schijven naar je ‘Huis’, voordat je kunt beginnen met verzamelen.

Start opstelling backgammon

De start van backgammon

Voor het spelen van het spel heb je een backgammonbord, 15 schijven per speler, en (minimaal) twee dobbelstenen nodig. Spelers gaan tegenover elkaar zitten. De ene speler verplaatst zijn schijven met de klok mee en de andere speler verplaatst zijn stenen tegen de klok in.

Plaats vijf schijven op het 6-punt, drie schijven op het 8-punt, vijf schijven op het 13-punt en twee schijven op het 24-punt. Je tegenstander zal zijn/haar schijven opstellen om jouw schijven te spiegelen.

Het gooien van de dobbelstenen

Het spel begint met elke speler die één dobbelsteen gooit. De speler met het hoogste aantal ogen mag beide dobbelstenen gebruiken voor de eerste zet. Elke dobbelsteen wordt afzonderlijk verplaatst en kan vooruit worden verplaatst naar elk punt dat niet is geblokkeerd (met 2 stukken of meer). Je mag zelf kiezen welke dobbelsteen je eerst speelt.. Als je tegenstander twee of meer schijven op een punt heeft staan, wordt dat punt geblokkeerd. Als het punt eigen schijven heeft, geen schijven of slechts één schijf van de tegenstander, is het punt open.

Uitgebreide spelregels van backgammon vind je in de PDF hieronder, of op onze pagina met uitgebreide Backgammon spelregels.

Leren Backgammon koffer Deluxe - Map of World spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
6095428764775
Merk
Yenigün Tavla
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
2
Speelduur - min
10
Speelduur - max
20
Complexiteit
3
Formaat
48x29x6 cm