The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Backgammon spel met Korush artwork

Liefhebbers van goden en backgammon kunnen hun hart ophalen met dit unieke Yenigün Tavla - Backgammon bordspel. Het bord heeft een afmeting van 42cm in de lengte.

€ 49,99

Niet op voorraad

Bekijk meer spellen uit: Denksport en Bordspellen

Beschrijving Backgammon spel met Korush artwork


Backgammon is een klassiek bordspelletje waarbij twee spelers hun stenen naar de overkant van het bord moeten krijgen. Middels dobbelstenen wordt bepaald hoeveel plaatsen je een steen mag verplaatsen. Backgammon winnen vergt een combinatie van behendigheid en geluk.

Hoogwaardige Backgammon borden met andere prints

Het houten spel heeft een prachtige afbeelding van Korush, ook wel Kourosh of Cyrus de Grote, op de buitenkant van het bord. Een variatie op de Perzische print komt terug aan de binnenkant van het bord. Spreekt het artwork van Korush je niet zo aan? Dan vind je bij The Game Room ook een aantal andere backgammon borden met fraai artwork erop. Een van onze favorieten is het Yenigün Tavla bordspel (49 cm lang) met artwork van een historische wereldmap en het backgammon bord met paarden artwork. In ons assortiment vind je tevens (inklapbare) backgammon spellen met een klassieke uitstraling. Deze zijn voorzien van een mooie marmerprint of houtlook.

Diverse varianten van backgammon

Backgammon kent diverse varianten waarbij de spelregels licht afwijken van de basisregels. Een van de meest bekende is de Nederlandse variant Tric Trac (ook wel bekend als Triktrak). Het grootste verschil met backgammon is het ontbreken van een beginopstelling. Daarnaast zit de regel omtrent een dubbele worp bij Tric Trac net een tikkeltje anders in elkaar. Wist je dat er ook een backgammon variant is voor meerdere spelers? Bij Chouétte speel je met ten minste 3 personen.

Spelregels


Doel van het spel

Het doel van Backgammon is om je schijven naar je thuisveld te verplaatsen en vervolgens te verzamelen. Dit doe je door dobbelstenen te gooien. Het gegooide aantal ogen is gelijk aan het aantal punten dat een schijf kan verplaatsen. Verplaats eerst al je schijven naar je ‘Huis’, voordat je kunt beginnen met verzamelen.

Start opstelling backgammon

De start van backgammon

Voor het spelen van het spel heb je een backgammonbord, 15 schijven per speler, en (minimaal) twee dobbelstenen nodig. Spelers gaan tegenover elkaar zitten. De ene speler verplaatst zijn schijven met de klok mee en de andere speler verplaatst zijn stenen tegen de klok in.

Plaats vijf schijven op het 6-punt, drie schijven op het 8-punt, vijf schijven op het 13-punt en twee schijven op het 24-punt. Je tegenstander zal zijn/haar schijven opstellen om jouw schijven te spiegelen.

Het gooien van de dobbelstenen

Het spel begint met elke speler die één dobbelsteen gooit. De speler met het hoogste aantal ogen mag beide dobbelstenen gebruiken voor de eerste zet. Elke dobbelsteen wordt afzonderlijk verplaatst en kan vooruit worden verplaatst naar elk punt dat niet is geblokkeerd (met 2 stukken of meer). Je mag zelf kiezen welke dobbelsteen je eerst speelt.. Als je tegenstander twee of meer schijven op een punt heeft staan, wordt dat punt geblokkeerd. Als het punt eigen schijven heeft, geen schijven of slechts één schijf van de tegenstander, is het punt open.

Uitgebreide spelregels van backgammon vind je in de PDF hieronder, of op onze pagina met uitgebreide Backgammon spelregels.

Backgammon spel met Korush artwork spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
6096213632613
Merk
Yenigün
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
2
Speelduur - min
10
Speelduur - max
20
Complexiteit
3
Voorraad
10
Formaat
42x 6x 21 cm