The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

3 in 1 bordspel hout reiseditie - kleur ebbenhout

€ 39,95

Nog 15 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Denksport en Bordspellen

Spelregels


Het doel van Backgammon is om je schijven naar je thuisveld te verplaatsen en vervolgens te verzamelen. Dit doe je door dobbelstenen te gooien. Het gegooide aantal ogen is gelijk aan het aantal punten dat een schijf kan verplaatsen. Verplaats eerst al je schijven naar je ‘Huis’, voordat je kunt beginnen met verzamelen.

Start opstelling backgammon

De start van backgammon

Voor het spelen van het spel heb je een backgammonbord, 15 schijven per speler, en (minimaal) twee dobbelstenen nodig. Spelers gaan tegenover elkaar zitten. De ene speler verplaatst zijn schijven met de klok mee en de andere speler verplaatst zijn stenen tegen de klok in.

Plaats vijf schijven op het 6-punt, drie schijven op het 8-punt, vijf schijven op het 13-punt en twee schijven op het 24-punt. Je tegenstander zal zijn/haar schijven opstellen om jouw schijven te spiegelen.

Het gooien van de dobbelstenen

Het spel begint met elke speler die één dobbelsteen gooit. De speler met het hoogste aantal ogen mag beide dobbelstenen gebruiken voor de eerste zet. Elke dobbelsteen wordt afzonderlijk verplaatst en kan vooruit worden verplaatst naar elk punt dat niet is geblokkeerd (met 2 stukken of meer). Je mag zelf kiezen welke dobbelsteen je eerst speelt.. Als je tegenstander twee of meer schijven op een punt heeft staan, wordt dat punt geblokkeerd. Als het punt eigen schijven heeft, geen schijven of slechts één schijf van de tegenstander, is het punt open.

Uitgebreide spelregels van backgammon vind je in de PDF hieronder, of op onze pagina met uitgebreide Backgammon spelregels.

3 in 1 bordspel hout reiseditie - kleur ebbenhout spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
6095428825803
Merk
Yenigun
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
299
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
2
Speelduur - min
15
Speelduur - max
30
Complexiteit
2
Voorraad
15
Formaat
25cm x 12,5cm x 5cm

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd