The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Met gratis verzending

Wit inklapbaar schaakbord extra groot met speelstukken

Deze XXL-uitvoering in de kleur wit/zwart marmer is ruim 43 cm groot. Het schaakbord is inklapbaar en komt met bijpassende schaakstukken van hout. Met deze voordlige combi set kun je direct een potje schaken!

€ 48,99€ 59,98

Niet op voorraad

Bekijk meer spellen uit: Denksport, Bordspellen en Aanbiedingen

Beschrijving Wit inklapbaar schaakbord extra groot met speelstukken


Schaken is het spel van aanvallen en verdedigen. Dit strategische bordspel voor 2 spelers wordt overal ter wereld gespeeld door jong én oud. Zorg dat de koning van de tegenspeler geen zet meer kan doen, maar verlies die van jouzelf niet uit het oog!

Extra voordeel met een combi set

Deze combi set bestaat uit een groot schaakbord (37 cm) met klassieke zwarte en witte vlakken plus premium schaakstukken van hout. Je betaalt slechts €15 in plaats van €25,99 voor de schaakstukken. De stukken zijn aan de onderkant met fluweel bekleed om het schaakbord te beschermen tegen krassen. Tevens is elk stuk voorzien van een matte finish. Goed om te weten: de Koning heeft een hoogte van 9 cm.

Bij de The Game Room vind je ook combi sets in andere uitvoeringen, waaronder schaakborden met zwart marmerprint of walnoothout. We hebben de inklapbare variant met zowel een witte als een zwarte rand in marmerlook. Naast deze XXL-variant van 43 cm heeft The Game Room tevens een XL-variant van 37cm groot in de klassieke vormgeving (zwart/wit). Lekker voordelig als combi set!

Ga voor hoogwaardig hout of een marmer-look

Bij The Game Room vind je uitsluitend schaakborden van hoogwaardige materialen. Met schaakborden van hout en met marmerprint hebben we voor ieder wat wils. De houten schaakborden zijn handgemaakt in Turkije van walnoot- en eikenhout. Beide zeer duurzame houtsoorten met een mooie structuur en luxe uitstraling. Heeft een moderner exemplaar jouw voorkeur? Kies dan voor een schaakbord met marmerprint. Elk speelvlak is afgewerkt met een krasvaste lak (hoogglans) zodat het schaakbord er lang netjes uit blijft zien.

Inklapbare variant voor op reis

Wil je altijd en overal kunnen schaken? Dan kun je ook kiezen voor onze backgammon borden met aan de buitenkant een schaakbord. De vouw als breuklijn in het midden zorgt ervoor dat je het bord kunt eenvoudig kunt inklappen. Eenmaal ingeklapt neemt het schaakbord weinig ruimte in. Dit maakt dat je ‘m in een rugtas of backpack kunt doen om mee te nemen op reis. De schaakstukken kun je binnenin bewaren. Tevens bevat de binnenzijde van het opvouwbare schaakbord een Backgammon bord. Net als de ‘reguliere’ schaakborden is de inklapbare variant verkrijgbaar in hout en met marmerprint.

Spelregels


Ben je op zoek naar een bordspel voor 2 spelers waarbij je de hersens flink kunt laten kraken? Dan is schaken een goede keuze. Een doordachte strategie en inzicht zijn dé ingrediënten om dit strategische bordspel te winnen. Het doel: zorgen dat je de koning van de tegenspeler geen zet meer kan doen. Schaakmat!

Schaken spelregels

Het schaakbord bestaat uit 64 zwart-witte vakken in een 8x8 raster. Elke soort stuk heeft een vaste opstelling. De uiterste hoeken van het bord zijn altijd gereserveerd voor de torens en de pionnen horen op de voorste rij. In de ‘regels voor het schaakspel’ kun je de exacte beginopstelling van de stukken vinden. Staat alles op de juiste plek? Dan mogen de spelers om de beurt een zet doen. De speler met de witte schaakstukken begint.

Beweging van de schaakstukken

Elke schaakstuk heeft zijn eigen beperkingen. Dit betekent dat je een stuk op slechts een paar manieren over het schaakbord mag verplaatsen. Deze regel maakt schaken dan ook een erg strategisch spel waarbij je een paar stappen vooruit moet denken. Zo mag een speler de loper alleen diagonaal verzetten, zonder hierbij over een ander stuk heen springt.

Stukken slaan

Om tot een schaakmat te komen, moeten de schaakstukken rondom de koning uitgeschakeld worden. Bij schaken heet dit ‘stukken slaan’. De kunst is om tijdens de eigen beurt een stuk van jezelf zo te verplaatsen dat deze terecht komt op het vak waar de tegenstander staat. Door de verovering van deze plek moet het stuk van de ander het speelveld verlaten.

Het spel winnen

Zodra de koning van de tegenstander geen zet meer kan doen waarbij hij zichzelf niet opnieuw schaak zet, is er sprake van schaakmat. Is jouw koning helemaal klem gezet, dan heb je het spel verloren.

Wit inklapbaar schaakbord extra groot met speelstukken spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
6095452814880
Merk
The Gameroom
Leeftijd - min
7
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
2
Speelduur - min
45
Speelduur - max
60
Complexiteit
3
Formaat
435 x 435 x 12 mm