Categorie:Kaartspellen

Kaartspel Sushi Go spelregels

Sushi Go: Kaartspel waar je trek van krijgt!

Spelinfo
  • Aantal spelers:2-5 spelers
  • Speelduur:15 minuten
  • Geschikt voor leeftijd:vanaf 8 jaar
  • Uitgever:White Goblin Games
Sushi Go! kaartspel van White Goblin

Sushi Go

Voor 15u besteld, morgen in huis

Bij het vlotte kaartspel Sushi Go draait alles om het verzamelen van de juiste sushi-gerechten. Door tactisch te spelen kun je waardevolle combinaties van sushi creëren. Wie na 3 ronden de meeste punten heeft, wint. De klassieke versie van het spel is geschikt voor 2 tot 5 sushi-liefhebbers.

Sushi Go spelregels

Het kaartspelletje is erg eenvoudig te leren. Pak alle 108 de speelkaarten erbij en lees goed de Sushi Go speluitleg van The Game Room door!

Beginopstelling

Schud alle kaarten goed door elkaar en maak hier één stapel van. Leg de kaarten zo neer zodat de afbeelding niet zichtbaar is (gedekt). Zorg vervolgens dat elke speler x aantal kaarten krijgt. Bij Sushi Go is de puntentelling erg belangrijk. Pak daarom ook wat papier en een pen bij de hand.

Het spelverloop

Volgens de Sushi Go spelregels worden in totaal 3 ronden gespeeld. Aan het begin van elke ronde kiezen alle spelers tegelijkertijd één kaart uit om te houden. Leg deze kaart gedekt voor je neer. Heeft iedereen een keuze gemaakt? Dan laat iedereen tegelijk de gekozen kaart zien. De overige kaarten die je nog in handen hebt, geef je door aan de speler links van je. Na de ruil kiest elke speler weer een kaart om te houden. Ga zo door totdat alle kaarten gekozen zijn. 

De Sushi Go kaarten

Op de speelkaarten staan verschillende soorten sushi en bijgerechten. Elke van deze heeft een bepaalde waarde. Op de kaart staat aangegeven hoeveel punten deze oplevert. Zo ontvang je met de zalm nigiri 2 punten en voor de inktvis nigiri 3 punten. De wasabi verdrievoudigt de waarde van de volgende nigiri kaart die je voor je legt.

Op enkele kaarten staan meerdere getallen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de dumpling. Dit betekent dat hoe meer dumplings je hebt, hoe hoger het puntenaantal dat je ontvangt. Nog een speciale kaart is de soja saus. Onmisbaar natuurlijk tijdens het eten van sushi! Bezit je aan het einde van een ronde de meeste kaarten met verschillende kleuren achtergrond? Dan levert dit 4 punten op. Indien meerdere spelers evenveel kleuren bezitten, worden de 4 punten gelijk verdeeld. 

Net als bij een echte maaltijd wordt het toetje voor het laatst bewaard. De speler met de meeste pudding kaarten aan het einde van een ronde scoort 6 punten. Degene met de minste puddingen levert 6 punten in.

Het spel afronden

Wanneer er 3 ronden zijn gespeeld, tellen alle spelers de behaalde punten van de afgelopen 3 ronden bij elkaar op. Vergeet hierbij niet waarde van de puddingen mee te tellen. Degene met de meeste punten mag zich een ware sushi-chef noemen en wint het kaartspelletje Go Sushi. 

Meer speelplezier met Sushi Go Party

Wil je Sushi Go spelen met meer dan 5 spelers? Dan kan dat met Sushi Go Party. Deze uitgebreide versie is geschikt voor 2 tot 8 spelers en heeft nóg meer gerechten om van te watertanden. Met kaarten met groene thee ijs, tofu en tempura is het een waar all-you-can-eat festijn. In Sushi Go Party draait het nog steeds om het maken van de beste combinaties, maar nu stel je voorafgaand aan elk spel een menu samen. Daarnaast heeft deze variant een speelbord.