The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Regenwormen

In dit snelle en compacte dobbelspel zijn de spelers hongerige kippen op zoek naar regenwormen. Geschikt voor 2 tot 7 spelers.

Kopen

Nog 2 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Dobbelspellen, Kinderspellen en Op reis

Beschrijving Regenwormen


De spelers zijn hongerige kippen die op zoek gaan naar regenwormen. Ze zijn makkelijk te vangen want het enige wat je moet doen is de juiste dobbelstenen kiezen. Maar pas op, wie te gulzig is, kan bedrogen uitkomen. Verder zijn de kippen ook niet verlegen om de wormen van hun medespelers te stelen als dat hen goed uitkomt.

Leuk tactisch dobbelspel

Regenwormen is een eenvoudig dobbelspel waarbij spelers bij iedere worp de tactisch beste dobbelstenen moet uit weten te kiezen. Een beurt is pas geldig als je uiteindelijk ook wormen weet te bemachtigen. Hoe hoger het aantal ogen je verzamelt, hoe meer wormen je uit de grond trekt.

Spelregels


Het compacte en snelle dobbelspel Regenwormen is leuk voor kinderen én volwassenen. Wie aan het einde van het spel de meeste stenen met regenwormen heeft verzameld, wordt bekroond tot winnaar.

Regenwormen spelregels

In dit dobbelspel zijn de spelers hongerige kippen op zoek naar regenwormen. The Game Room gaat in op de spelregels van het Regenwormen basisspel.

Beginopstelling

Leg eerst alle 16 stenen (met de cijfers 21 t/m 36) in oplopende volgorde in een rij op tafel. Gebruik hiervoor niet het midden van de tafel, er moet namelijk nog voldoende ruimte zijn om te dobbelen met de 8 dobbelstenen.

Het spelverloop

De jongste speler mag beginnen. De beurt begint met het gooien van alle 8 de dobbelstenen. De speler kiest een symbool (bijvoorbeeld de vier of zes) . Hierna worden alle dobbelstenen met dit symbool opzij gelegd. Bij de tweede worp worden de overige dobbelstenen gebruikt.  Leg de stenen opzij die een ander symbool tonen, dan het symbool welke in de eerste beurt al zijn weggelegd.

Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal uit de rij pakken. Heeft een andere speler deze steen in zijn bezit? Dan mag je deze afpakken! Het kan zomaar voorkomen dat het totaal uitkomt op een getal die je zelf al in je bezit hebt. In dit geval moet je deze steen helaas inleveren en terugleggen in de rij op tafel. De kunst is om op tijd te stoppen met het gooien van de dobbelstenen. Indien je alleen maar symbolen gooit die je al eens hebt gepakt, dan ben je af en moet je juist een steen inleveren. Risico's nemen is dus gevaarlijk in dit dobbelspel!

Zijn alle stenen uit de rij weggepakt? Dan is het spel afgelopen en wordt bekeken wie de meeste regenwormen op zijn stenen heeft staan. De speler met de meeste regenwormen wint het spel.

Uitbreidingen en varianten

Naast het basisspel heeft uitgever 999 Games nog een Regenwormen uitbreiding op de markt gebracht. Deze bevat o.a. 2 extra tegels en diverse regenwormenfiches. De uitbreiding maakt Regenwormen nóg leuker om te spelen. Om ook jonge spelers (vanaf 5 jaar) mee te laten doen, is er ook een Regenwormen Junior beschikbaar met vereenvoudigde regels.

Regenwormen spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8717249192053
Merk
999 Games
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
6
Speelduur - min
10
Speelduur - max
20
Nederlands
Ja
Complexiteit
1
Voorraad
2