Categorie:Dobbelspellen

Dobbelspel Regenwormen spelregels

Regenwormen: Snel dobbelspel voor de hele familie

Spelinfo
  • Aantal spelers:2-7 spelers
  • Speelduur:20 minuten
  • Geschikt voor leeftijd:Vanaf 8 jaar
  • Uitgever:999 Games
Regenwormen dobbelspel

Regenwormen

Voor 15u besteld, morgen in huis

Het compacte en snelle dobbelspel Regenwormen is leuk voor kinderen én volwassenen. Wie aan het einde van het spel de meeste stenen met regenwormen heeft verzameld, wordt bekroond tot winnaar.

Regenwormen spelregels

In dit dobbelspel zijn de spelers hongerige kippen op zoek naar regenwormen. The Game Room gaat in op de spelregels van het Regenwormen basisspel.

Beginopstelling

Leg eerst alle 16 stenen (met de cijfers 21 t/m 36) in oplopende volgorde in een rij op tafel. Gebruik hiervoor niet het midden van de tafel, er moet namelijk nog voldoende ruimte zijn om te dobbelen met de 8 dobbelstenen.

Het spelverloop

De jongste speler mag beginnen. De beurt begint met het gooien van alle 8 de dobbelstenen. De speler kiest een symbool (bijvoorbeeld de vier of zes) . Hierna worden alle dobbelstenen met dit symbool opzij gelegd. Bij de tweede worp worden de overige dobbelstenen gebruikt.  Leg de stenen opzij die een ander symbool tonen, dan het symbool welke in de eerste beurt al zijn weggelegd.

Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal uit de rij pakken. Heeft een andere speler deze steen in zijn bezit? Dan mag je deze afpakken! Het kan zomaar voorkomen dat het totaal uitkomt op een getal die je zelf al in je bezit hebt. In dit geval moet je deze steen helaas inleveren en terugleggen in de rij op tafel. De kunst is om op tijd te stoppen met het gooien van de dobbelstenen. Indien je alleen maar symbolen gooit die je al eens hebt gepakt, dan ben je af en moet je juist een steen inleveren. Risico's nemen is dus gevaarlijk in dit dobbelspel!

Zijn alle stenen uit de rij weggepakt? Dan is het spel afgelopen en wordt bekeken wie de meeste regenwormen op zijn stenen heeft staan. De speler met de meeste regenwormen wint het spel.

Uitbreidingen en varianten

Naast het basisspel heeft uitgever 999 Games nog een Regenwormen uitbreiding op de markt gebracht. Deze bevat o.a. 2 extra tegels en diverse regenwormenfiches. De uitbreiding maakt Regenwormen nóg leuker om te spelen. Om ook jonge spelers (vanaf 5 jaar) mee te laten doen, is er ook een Regenwormen Junior beschikbaar met vereenvoudigde regels.