The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Molenspel + 4 spellen

Het Molenspel is een eeuwenoud bordspel voor 2 personen. Probeer 'molens' te vormen om je tegenstander uit te schakelen. 

€ 35,99

Nog 5 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Denksport, Op reis en Bordspellen

Beschrijving Molenspel + 4 spellen


Vijf klassieke spellen in één doos

Met deze handige 5 in 1 spellendoos bespaar je aardig wat ruimte in de opbergkast. De doos bevat de welbekende bordspelletjes schaken, dammen, Backgammon, Mens erger je niet en Molenspel. Allemaal spellen die je met z’n tweeën kunt spelen, met uitzondering van Mens erger je niet, welke geschikt is voor 2 tot 4 personen. Accessoires komen in de vorm van fiches, schaakstukken en gekleurde pionnen. Met welk spel ga jij beginnen?

Kwalitatief en praktisch design

De 5 in 1 spellendoos heeft een afmeting van 33 x 33 cm en is fraai afgewerkt met hout met witte finish. In plaats van scharnieren en metalen clips is de spellendoos voorzien van hoogwaardige neodymium magneten. Middels de magnetische sluiting kun je de doos eenvoudig en snel afsluiten. Ook handig: dankzij deze specificatie is het mogelijk om twee afzonderlijke spellen tegelijkertijd te spelen.

Het is goed om te weten dat het dambord, niet een officieel dambord is. Het speelveld heeft namelijk 8x8 vakjes, waar een officieel dambord 10x10 vakjes heeft. Het spel dat op een 8x8 veld gespeeld wordt is het Engelse 'checkers' dat verder dezelfde regels heeft als 'ons' damspel.

Inhoud van het 5 in 1 bordspel:

  • Backgammon inclusief kleine dobbelstenen en fiches
  • Schaakbord met schaakstukken (plastic)
  • Mens erger je niet inclusief 4x4 pionnen
  • Molenspel
  • Dammen (op een schaakbord met de fiches van backgammon)

Spelregels


Het Molenspel is een eeuwenoud bordspel voor 2 personen. Het wordt ook wel moonen (naar het Friese woord mûne), Nine men's morris of kortweg morris genoemd. Het doel is om ervoor te zorgen dat jouw opponent maximaal twee stenen overhoudt of jouw tegenstander niet langer meer kan zetten.

Spelregels Molenspel

Het Molenspel wordt gespeeld op een speciaal (houten) bord. Op dit bord staan vierkanten in vierkanten die met lijnen aan elkaar verbonden zijn. Op alle hoeken en verbindingspunten van deze lijnen staan weer stippen. Op deze stippen mogen de spelers hun stenen plaatsen. Het kenmerkende bord wil nog weleens samen verkocht worden in één grote spellendoos met andere klassiekers zoals Mens erger je niet, schaken en dammen. The Game Room neemt de spelregels van het Molenspel zo goed mogelijk met je door.

Het spelverloop

Het Molenspel kent praktisch geen voorbereiding. Je verdeelt simpelweg de stenen in twee verschillende kleuren onder de spelers. Als het goed is heeft ieder nu 9 stenen in zijn of haar bezit. Daarna kun je direct de strijd aan. Je wint het Molenspel als jouw tegenstander maximaal twee stenen overhoudt of hij of zij niet langer meer kan zetten.

Volgens de Molenspel spelregels verloopt het spel in 3 fasen. In elke fase kun je stenen van de ander verwijderen door het maken van een 3-op-een-rij. Dit kan zowel verticaal als horizontaal. Zo’n rijtje van 3 wordt een ‘molen’ genoemd. Vandaar dat dit bordspel bekendstaat als Het Molenspel.

Fase 1: het plaatsen van de stenen

In de eerste fase van Het Molenspel moet elke speler beurtelings een steen op het bord plaatsen. De posities waar je een steen mag plaatsen, zijn aangegeven met een grote stip. Hebben beide spelers alle 9 stenen een plekje op het houten bord gegeven? Dan is het tijd voor fase 2.

Fase 2: het verplaatsen van de stenen

Beurtelings verplaatsen de twee spelers een steen naar een naastgelegen vrije plek. Lukt het jou om een ‘molen’ te vormen? Dan mag jij een steen van de tegenstander verwijderen.

Fase 3: het verplaatsen van de stenen bij minder dan 4 stenen

Zodra iemand nog maar 3 stenen over heeft, duiken jullie fase 3 van het Molenspel in. Deze fase is vrij vergelijkbaar met de voorgaande fase. Het verschil is dat je nu een eigen steen mag verplaatsen naar een willekeurige vrije plek op het bord. Het hoeft dus niet perse een naastgelegen positie op het bord te zijn.

Einde van het spel

Heeft jouw tegenstander minder dan 3 stenen over of kan hij of zij geen geldige zet meer doen? Dan is de overwinning voor jou en win jij het Molenspel. Je ziet: de spelregels van Het Molenspel zijn aardig eenvoudig. Daarbij is het bord lekker snel opgezet waardoor je razensnel kunt spelen.

Bron: Bpoppen.

Molenspel + 4 spellen spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
6095439645629
Merk
The Gameroom
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
4
Speelduur - min
60
Speelduur - max
10
Complexiteit
2
Voorraad
5
Formaat
33 x 33cm

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd