The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Moddervarkens

Moddervarkens

In het kaartspelletje Moddervarkens (7+) probeert iedere speler zijn varkens te laten spelen in de modder om ze lekker vies te maken.

€ 12,99

Nog 30 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Kaartspellen

Beschrijving Moddervarkens


In Moddervarkens probeert iedere speler zijn varkens te laten spelen in de modder om ze lekker vies te maken. Maar pas op, want je tegenstanders zullen alles in het werk stellen om jouw varkens weer schoon te wassen. Een stal komt dus goed van pas, want een dak biedt sowieso bescherming tegen regenkaarten. En als je de deur dan ook nog eens dicht laat timmeren, dan kan geen boer binnenkomen om jouw varkens schoon te boenen. De speler die uiteindelijk alleen maar moddervarkens voor zich op tafel heeft liggen, wint het spel! Dus ga dat varkentje van je tegenstanders maar eens wassen!

Spelregels


Wie wel eens op een kinderboerderij is geweest, weet dat varkens en modder goed samengaan. In het kaartspelletje Moddervarkens (7+) probeert iedere speler zijn varkens te laten spelen in de modder om ze lekker vies te maken. Tegelijkertijd halen tegenstanders alles uit de kast om jouw varkens brandschoon te wassen. Degene die uiteindelijk over enkel moddervarkens beschikt, wint het spel. Moddervarkens van White Goblin Games is geschikt voor 2-4 spelers.

Moddervarkens spelregels

Moddervarkens is een vlot, interactief kaartspel voor kinderen vanaf 7 jaar. Verwacht dus geen complexe spelregels. The Game Room neemt de spelregels van het Moddervarkens basisspel met je door. De uitbreiding Moddervarkens: schoonheidswedstrijd, laten we hierin buiten beschouwing.

Voorbereiding

Afhankelijk van het aantal spelers, krijgt iedereen 3 tot 5 varkenskaarten. Leg de kaarten zo voor je neer, dat de ‘schone’ kant zichtbaar is. De overige varkenskaarten worden niet gebruikt. Schud nu alle andere kaarten en geef elke speler 3 kaarten. De overige kaarten vormen een gedekte trekstapel.

Het spelverloop

Volgens de officiële Moddervarkens spelregels, mag de jongste speler van het gezelschap beginnen. Tijdens een beurt heeft de actieve speler drie keuzemogelijkheden.

  • handkaart spelen bij een van je varkens
  • handkaart spelen op de aflegstapel
  • een handkaart afleggen

Uitspelen van een kaart op je varken

De kaarten stal, bliksemafleider en barricade kun je uitspelen op een van je varkenskaarten. Over de specifieke handelingen die bij de kaarten horen, lees je straks meer.

Een handkaart spelen op de aflegstapel

De kaarten modder, regen, bliksem, en ‘’we zullen dat varkentje eens wassen’’ mogen op de aflegstapel worden gelegd om uit te voeren.

Een handkaart afleggen

Leg een handkaart af indien je geen actie uit wilt voeren. Pak na het afleggen een nieuwe kaart van de trekstapel. Indien een speler met al zijn 3 handkaarten niet uit de voeten kan (bijvoorbeeld drie bliksemafleiders), mag hij deze allemaal afleggen en 3 nieuwe trekken. Om valsspelen te voorkomen, moet een medespeler de ‘nutteloze’ kaarten wel eerst even checken.

Bijbehorende acties van de kaarten

In het spel Moddervarkens zitten verschillende ‘actiekaarten’ om elkaar dwars te bomen of jezelf te beschermen. Er zijn kaarten met modder (21 stuks), regen (4), stal (9), bliksem(4), bliksemafleiders (4), barricades (4) en ‘’we zullen dat varkentje eens wassen’’-kaarten.

  • Modder - met modderkaarten kun je een van je schone varkens vies maken.
  • Regen - alle moddernvarkens worden schoon gespoeld, inclusief die van jezelf. Varkens in stallen zijn beschermd tegen de regen.
  • Stal - een stal beschermt een van je eigen varkens (schoon of vies) tegen de regen. De stal biedt echter geen bescherming tegen de ‘’we zullen dat varkentje eens wassen’’-kaart.
  • Bliksem - met bliksemkaarten kun je een stal van een medespeler vernietigen.
  • Bliksemafleider - met de bliksemafleider bescherm je jouw stal tegen bliksemkaarten.
  • Barricade - de barricade biedt een eigen stal bescherming tegen ‘’we zullen dat varkentje eens wassen’’-kaarten.
  • ‘’we zullen dat varkentje eens wassen’’ - je mag een moddervarken van een medespeler naar keuze schoonwassen.

Einde van het spel

Degene die als eerst 3 moddervarkens in zijn bezit heeft, wint het spel.

Uitbreiding Moddervarkens: schoonheidswedstrijd

Wil je het basisspel een andere draai geven? Check dan de uitbreiding Moddervarkens: schoonheidswedstrijd. Deze uitbreiding laat je kiezen hoe je wilt winnen: met prachtig aanklede varkens, klaar voor een schoonheidswedstrijd, of toch liever met flink vervuilde varkens.

Moddervarkens spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8718026300937
Merk
White Goblin
Leeftijd - min
5
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
4
Speelduur - min
10
Speelduur - max
15
Nederlands
Ja
Complexiteit
1
Voorraad
30

Video


Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd

Meer zoals Moddervarkens