The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Mijnenveld: Explosief drankspel

Drankspel Mijnenveld regels
Je een weg banen door het mijnenveld om niet te moeten drinken. Dat is het doel bij dit leuke drankspel.

Je een weg banen door het mijnenveld om niet te moeten drinken. Dat is het doel bij dit leuke drankspel. Mijnenveld kan worden gespeeld met een deler en één speler of meerdere spelers. Kies jij het goede pad?

Voorbereiding

De deler legt de kaarten gesloten in een 1-2-3-4-3-2-1 formatie op tafel. De rest van de kaarten wordt gebruikt om eventuele gebruikte paden op te vullen.

Spelregels Mijnenveld

Een speler moet een slok bier drinken als de kaart een Boer, Vrouw, Heer, Aas of Joker is. Hij moet ook helemaal opnieuw starten in het mijnenveld.

In de eerste rij zal de speler dus niet kunnen kiezen omdat er maar één kaart ligt. Gaat om een kaart met een getalwaarde? Dan mag de speler nu aangeven of hij links of rechts wil in de tweede rij. Zo kan hij telkens per rij kiezen of hij de kaart linksboven of rechtsboven wil in de volgende rij.

Een speler gaat af

Kiest een speler de verkeerde kaart (Boer, Vrouw, Heer, Aas of Joker) en gaat hij dus af? Dan moet de speler drinken en opnieuw beginnen.

De deler zal tegelijk ook alle kaarten waar de speler langs is gekomen, inclusief de kaart waardoor hij afging, vervangen door nieuwe kaarten. De reeds gebruikte kaarten worden apart gelegd. Is de stapel kaarten op, dan wordt de inzet verhoogd naar twee slokken.

Spelen met meerdere spelers

De regels van mijnenveld met meerdere spelers zijn dezelfde als bij één speler. Alleen mag iedere speler nu telkens proberen door het mijnenveld te geraken (wanneer de vorige is afgegaan en moest drinken).

Wanneer een van de spelers is afgegaan, dan moeten alle spelers drinken.

Einde van het spel

De speler moet helemaal tot de andere kant geraken zonder een boer, vrouw, heer, aas of joker tegen te komen om het mijnenveld te overleven.

Terug naar overzicht