The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Leipe Lama’s: hilarisch spel met een hoop nattigheid

Partyspel Leipe Lama’s spelregels
Leipe Lama's is een party game voor kleine groepen met een echt spuitende lama! Grijp op tijd naar de lama anders wordt net een natte bedoeling.

Leipe Lama's is een party game met een echt spuitende lama! Het is aan spelers de taak om zo snel mogelijk met een spugende lama of toeter te spotten op de kaarten die worden omgedraaid. Let goed op, want niks is wat het lijkt, als je te laat bent dan word je nat. Leipe Lama’s is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 6 jaar. Een potje duurt circa 15 minuten. Leipe Lama’s is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019.

Leipe Lama’s spelregels

Leipe Lama’s is een party game met eenvoudige spelregels. Het spelconcept heeft aardig wat weg van Jungle Speed. Wie bekend is met dit razend vlugge kaartspel, zal Leipe Lama’s dan ook snel onder de knie hebben.

Voorbereiding

Het hoofd van de lama (dit klinkt wreder dan het is) komt in het midden van de tafel. De 64 kaarten worden gelijkmatig verdeeld over alle spelers. Leg de stapel vervolgens gesloten voor je neer. Bepaal nu een startspeler.

Het spelverloop

Degene die aan de beurt is, gooit de speciale dobbelsteen. De dobbelsteen geeft aan hoeveel eigen kaarten je moet omdraaien. Dit kan er één zijn, maar ook meerdere. Nu kijkt iedereen of zij de gele toeter óf de tuffende lama op de zojuist omgedraaide kaart(en) zien.  Let goed op, want niks is wat het lijkt! Wie als eerste de tuffende lama of toeter spot, grijpt zo snel mogelijk naar de lama en spuit één van zijn tegenstanders nat.

Het spel gaat door totdat iemand zijn stapeltje heeft weggespeeld.

Terug naar overzicht