The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

King Fridge: kaartspel met voedselallergie thema

Nederlands kaartspel King Fridge op Kickstarter
De vier Nederlandse vrienden Dennis, Niels, Sjoerd en Koen hebben deze week hun kaartspel King Fridge gelanceerd op Kickstarter. De voedselallergieën en diëten van de vrienden vormden de inspiratiebron voor het thema van het spel.

Je kent het wel; je wilt een etentje organiseren met vrienden, maar door de vele voedselallergieën en speciale diëten lijkt het winnen van het EK schaken nog reëler. Waar de één kampt met een glutenallergie, eet de ander geen vlees of vis. Dus ja, wat schotel je jouw vrienden voor? Voor Koen Pijnappels was precies deze situatie dé inspiratiebron voor een nieuw spel: King Fridge. Sinds deze week is het strategische kaartspelletje te vinden op Kickstarter.

Vrienden met een ‘handleiding’

De vier Nederlandse vrienden Dennis, Niels, Sjoerd en Koen gaan regelmatig samen op pad voor een hike vakantie in de bergen. Gedurende de avond gaat dit vaak gepaard met een koud biertje in de hand en het spelen van kaartspelletjes. Afgelopen zomer experimenteerde de vrienden met een eigen spel dat verrassend leuk bleek te zijn. Aan het eind van de laatste dag van de vakantie klonken de magische woorden: ‘’laten we dit spel naar de markt brengen.’’

Het thema voor het spel was al snel geboren. Van de vier vrienden zijn er namelijk drie met een handleiding; van lactose intolerantie tot een notenallergie of een vegetarisch dieet. Dat leidde tot het doel van het spel: verzamel de lekkerste gerechten in je koelkast, maar laat je niet verrassen door je allergie!

Het spel King Fridge

In het kaartspel King Fridge draait alles om het te slim af zijn van je tegenstanders. Je wint het spel door goed op te letten wie welk gerecht in zijn koelkast legt én door de koelkasten van anderen te saboteren (zeer gemeen). Dit laatste kan een gevaarlijke manoeuvre zijn, want je kunt hierbij zelf zomaar een allergische reacties oplopen. Een goed geheugen, snelheid en een goede strategie zijn van belang om dit spel te winnen. De winnaar wordt gekroond tot de koning van de koelkast, ofwel King Fridge.

Wil je meer details over hoe King Fridge precies in z'n werk gaat? Check onderstaande video voor een heldere uitleg in 3 minuten.

King Fridge op Kickstarter

Op dinsdag 15 juni werd King Fridge gelanceerd op het Amerikaanse crowdfundingplatform Kickstarter. Op dit platform kun je het toffe project steunen door geld te doneren. In ruil voor je support ontvang je een exemplaar van het spel. De verwachting is dat King Fridge dan in december op je deurmat ligt. Bekijk hier de Kickstarterpagina van King Fridge.

Terug naar overzicht