The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Kaartjes Rapen: Bierspel voor maximaal 12 personen

Drankspel Kaartjes Rapen spelregels
Kaartjes Rapen is een drankspel dat gelijkenissen vertoont met Kaartje Trekken.

Kaartjes Rapen is een drankspel dat gelijkenissen vertoont met Kaartje Trekken. De toevoeging van de drankkaart maken het spel iets onvoorspelbaarder.

Benodigdheden

Voor het spelen van Kaartjes Rapen heb je enkel een pak speelkaarten nodig en een hoeveelheid bier.

Spelregels Kaartjes Rapen

Voor iedere ronde wordt gespeeld met evenveel kaarten als er spelers zijn, plus één extra.

Schud bij aanvang van iedere ronde de kaarten goed en trek vervolgens een kaart die je open op tafel legt. Dit is de drinkkaart en bepaalt de inzet van de te spelen ronde. Is dit bijvoorbeeld een 5, dan zal de verliezer van deze ronde vijf slokken moeten drinken.

Bij een Boer of Vrouw kun je zelf het aantal slokken bepalen, bijvoorbeeld 10.

Is de drinkkaart een Aas, dan mag de speler met de laagste kaart 10 slokken uitdelen.

Spelverloop

De andere kaarten (evenveel als het aantal spelers) leg je nu gesloten op tafel. Iedere speler mag vervolgens een kaart nemen. Spelers mogen de kaart inkijken. Iedere speler toont nu apart zijn kaart. De speler met de laagste kaart moet het aantal slokken van de drinkkaart drinken (tenzij Aas).

Einde van het spel

Kaartjes Rapen kun je zo lang spelen als je zelf wil. De meeste groepen kiezen ervoor om iedere waarde van een kaart een keer aan bod te laten komen als drinkkaart. Als alle kaarten zijn geweest, eindigt het spel.

Variant: toevoeging van Joker

Je kan er voor kiezen om ook de Jokers in het spel te laten zitten. Wanneer een speler dan een Joker heeft gepakt uit de stapel mag hij dit meteen bekend maken. Hij mag vervolgens twee spelers aanduiden die hun kaarten moeten ruilen met elkaar. Ook moet hij zelf sowieso niet drinken omdat hij de laagste kaart niet heeft, tenzij hij wordt aangeduid als de drinkkaart de Aas is.

Terug naar overzicht