The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
EXIT - Terug naar de Verlaten Hut

Exit

Het escape room spel Exit is benoemd tot Winnaar Speelgoed van het Jaar 2018. Elke Exit editie biedt weer nieuwe puzzels en scenario's.

€ 15,99

Nog maar 1 product in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Gezelschapsspellen, Raadsel en Bordspellen

Beschrijving Exit


In EXIT-Terug naar de Verlaten Hut is Dr. Arthur Funbeq terug!

Op een dag word je gebeld door een rechercheur van de lokale politie: Dr. Arthur Funbeq is ontsnapt! Aanwijzingen naar waar dit criminele meesterbrein zich ophoudt, bevinden zich in een verlaten hut diep in een bos. Dit is dezelfde hut waar jij jezelf ooit uit hebt bevrijd. Alleen jij kunt helpen om Dr. Arthur Funbeq achter tralies te krijgen.

Exit: Terug naar de Verlaten Hut is een direct vervolg op de eerste Exit ooit. Wederom ga je naar de locatie van de verlaten hut om tal van puzzels op te lossen. Net als bij alle andere EXIT-delen speelt ook hier de draaischijf een centrale rol. Door aan de hand van oplossingen van de raadsels codes te vinden en deze op de draaischijf in te voeren, vind je de volgende stappen van dit spannende avontuur.

Exit 19: Terug naar de Verlaten Hut is maar één keer speelbaar, omdat het speelmateriaal moet worden beschreven, gevouwen of afgescheurd. Maar net als in een “echte” escape room garanderen we een zeer intense puzzel- en speelervaring!

Over de uitgever 999 Games

999 Games is Nederlands grootste uitgever van bordspellen met 35 medewerkers en een assortiment van bekende spellen waaronder 30 Seconds en Catan. De kans is dus groot dat ook jij een spel van 999 Games in je kast hebt liggen. Bij 999 Games vind je een divers assortiment spellen van een lagere tot gemiddelde prijs met hier en daar een paar prachtige duurdere spellen. De spellen van 999 games kenmerking zich over het algemeen doordat ze snel te leren zijn waardoor iedereen snel en makkelijk mee kan spelen.

Spelregels


Exit is een eenmalig escape-room spel van 999 Games. Als team probeer je uit een bepaalde locatie te ontsnappen door gezamenlijk raadsels op te lossen die naar de uitgang helpen. Je kunt het spel qua concept vergelijken met Escape Room The Game van uitgever Identity Games. Ondanks dat je het spel maar één keer kunt spelen, zijn er meerdere varianten uitgebracht met gloednieuwe uitdagingen en locaties zodat Exit ook na het eerste potje leuk blijft. Exit is benoemd tot Winnaar Speelgoed van het Jaar 2018 in de leeftijdscategorie 18+. Een bekroond spelletje dus welke je zeker gespeeld moet hebben als je houd van puzzelen en je hersens laten kraken.

Exit spelregels

Elke Exit heeft zijn eigen unieke verhaal, maar over het algemeen zijn de spelregels nagenoeg hetzelfde. The Game Room neemt de spelregels van Exit zo goed mogelijk met je door!

Voorbereiding

Leg het boek en de decodeerschijf op tafel. Sorteer alle kaarten op categorie, zodat er 3 verschillende stapeltjes ontstaan voor raadselkaarten, oplossingskaarten en hulpkaarten. Leg deze zo neer zodat de achterzijde naar boven ligt (gedekt). Controleer nu of de raadsel- en oplossingkaarten in oplopende volgorde op hun letters en cijfers zijn gesorteerd. Sorteer tot slot de hulpkaarten op hun symbolen. Pak eventueel wat pennen en papier erbij om aantekeningen te maken. Om aan het einde van het spel een score vast te stellen, is een stopwatch (of klok) nodig. Start de tijd zodra jullie hier klaar voor zijn.

Ben je al aardig bekend met de escape room spellen? Ga voor een Exit spel met een hoge moeilijkheidsgraad, zoals De Grafkamer van de Farao of Exit Het Verboden Slot.

Het spelverloop

In het begin van het spel zul je je alleen met het boek en de decodeerschijf moeten redden. In de loop van het spel komen hier de raadselkaarten bij. Sla het boek open op de allereerste pagina en bekijk aandacht wat hier staat. De kans is aanwezig dat je nu een dergelijke raadselkaart mag pakken. Op deze manier zal elke pagina van het boek duidelijk aangegeven welke kaarten of onderdelen je erbij mag pakken. 

Nu moet je als team met het boek, raadselkaart en de decodeerschijf de desbetreffende cijfercode proberen te kraken. Is het kwartje gevallen en is iedereen het eens over de oplossing? Dan pak je het desbetreffende getal uit de stapel met oplossingskaarten. Bekijk vervolgens de achterkant van de kaart. Hier staat of de code juist is. Klopt de code niet, dan moet je als team nog even doorzetten om de goede code te ontcijferen. De oplossingskaart vertelt je altijd wat de volgende stap is indien de code goed is geraden.

Hulpkaarten

Wanneer het speurwerk even niet zo soepel gaat en je als team dreigt vast te lopen, kun je een hulpkaart inschakelen. Voor elke code zijn er 3 bijbehorende hulpkaarten (gemarkeerd met een symbool). Tip 1 geeft een subtiele hint om tot de oplossing te komen. Tip 2 is al een stuk concreter. De hulpkaart Oplossing geeft de werkelijke oplossing van het raadsel. Leg de gebruikte hulpkaarten apart.

Einde van het spel

Zodra het laatste raadsel is opgelost, is het spel afgelopen. Je hebt gezamenlijk uit de escape room weten te ontsnappen! Je kunt nu de stopwatch op zetten en kijken hoelang jullie erover gedaan hebben. In de tabel kun je het scoregetal aflezen en zien hoe goed je prestatie was.

TijdGeen hulpkaarten1-2 hulpkaarten3-5 6-10>10
< 60 minuten10 754
< 75 minuten7643
< 90 minuten6532
> 90 minuten5421

Exit varianten

Omdat je elk Exit spel eigenlijk maar één keer kunt spelen omdat anders de lol er van af is, heeft 999 Games ruim 24 verschillende edities uitgebracht. Elke variant heeft een compleet ander scenario en opdrachten. Daarbij heb je ook keuze wat betreft moeilijkheidsgraad. Zo kun je als ervaren speler voor een Exit variant kiezen met een hoger niveau om de uitdaging voor jezelf en je medespelers wat op te schroeven. Let dus goed op de moeilijkheidsgradaties bij de aanschaf van een nieuw Exit spel. Enkele leuke edities zijn Exit Het Geheime Lab en De Onheilspellende villaBekijk hier alle Exit spellen!

Exit spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8720289472146
Merk
999 games
Leeftijd - min
12
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
1
Aantal spelers - max
4
Speelduur - min
45
Speelduur - max
90
Nederlands
Ja
Complexiteit
2
Voorraad
1

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd