The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

De beste griezel bordspellen voor Halloween

Spannende bordspellen voor Halloween
Hoe kun je Halloween nu beter vieren dan met een ouderwets gezellig bordspel op tafel? Nou, met een bordspel met een griezel/horror sausje natuurlijk! The Game Room heeft de beste bordspellen in dit thema voor je uitgezocht.

Hoe kun je Halloween nu beter vieren dan met een ouderwets gezellig bordspel op tafel? Nou, met een bordspel met een griezel/horror sausje natuurlijk! The Game Room heeft de beste bordspellen in dit thema voor je uitgezocht. Onze selectie is te spelen met grote én kleine gezelschappen (2-4 spelers). Zo kun je, ook nu met de strengere coronamaatregelen, thuis met de gordijnen dicht en kaarsen aan een spelletje spelen dat je de stuipen op het lijf jaagt.

Vlotte Geesten

Vlotte Geesten is een snel reactiespel van 999 Games voor kinderen vanaf 6 jaar. In dit spel heeft het huisspook een oude fotocamera gevonden en diverse objecten op de gevoelige plaats vastgelegd. De camera heeft alleen veel foto’s in de verkeerde kleuren gemaakt. Spelers moeten het spook helpen om dit op te lossen. 

Het kaartspel Vlotte Geesten wordt gespeeld in rondes waarin steeds een kaart wordt omgedraaid. Het is aan de spelers om zo snel mogelijk het gezochte object te pakken of te roepen. Degene die dit het snelst doet, krijgt de desbetreffende kaart. Wie aan het einde van het spel de meeste kaarten heeft, wint. Vlotte Geesten is geschikt voor 2 tot 8 spelers en een potje neemt circa 20 minuten in beslag.

Bestel Vlotte Geesten

EXIT - Het Verschrikkelijke Spookhuis

Maak je klaar voor het meest spannende ‘escape room spel at home’ van je leven! EXIT - Het Verschrikkelijke Spookhuis is één van de vele edities in de populaire EXIT-reeks van 999 Games. EXIT is een coöperatief escape room spel waarbij je gezamenlijk puzzels en raadsels moet oplossen om de code te kraken. In deze variant kom je na een rit in een horror attractie vast te zitten op een angstaanjagende locatie. Als team (1-4 spelers) heb je 45 minuten de tijd om de uitgang te vinden. 

EXIT - Het Verschrikkelijke Spookhuis heeft een lage moeilijkheidsgraad. Zoek je iets met meer uitdaging én een griezelig tintje? Bekijk dan eens EXIT - De Onheilspellende Villa of EXIT- Het kerkhof van de duisternis.

Bestel EXIT - Het Verschrikkelijke Spookhuis

Nightmare Horror Adventures

In het coöperatieve bordspel Nightmare Horror Adventures van Identity Games kruipen spelers in de huid van de vijf Crafton-kinderen. Gezamenlijk ga je in het oude landhuis op zoek naar aanwijzingen over de moord op jullie ouders 15 jaar geleden. Vind verborgen aanwijzingen, onderzoek de kamers van het huis en achterhaal de waarheid om op tijd de moordenaar te vinden.

Wie de doos van het spel opent, zal zich vast een paar keer achter de oren wrijven. Nightmare Horror Adventures bevat géén handleiding. Slechts een flyer met een korte uitleg over de voorbereiding. Ideaal als je direct aan de slag wilt zonder eerst een heel boekwerk door te moeten. Door middel van de verhaalkaarten en de speciale website (die tevens een spannende muziek afspeelt) ontdek je het spel spelenderwijs. Spoiler alert: er is een moment in het spel dat je een blinddoek op moet. Ieks! Nightmare Horror Adventures is geschikt voor 4 tot 5 spelers vanaf 16 jaar. Durf jij het aan?

Bestel Nightmare Horror Adventures

Mansions of Madness

Wil je je echt volledig onderdompelen in een spannend bordspel? Dan is Mansions of Madness van het merk Fantasy Flight Games wellicht iets voor jou. Mansions of Madness is een verhalend, coöperatief bordspel (Engelstalig) uit dezelfde Universe als Eldritch Horror & Elder Sign. Het spel is geschikt voor 1-5 spelers die niet terugdeinzen voor een avontuur van ruim 2 uur. Naast een prachtig vormgegeven spelbord, is er een grote rol weggelegd voor de app.

In Mansions of Madness ben je een groepje onderzoekers, ingehuurd om een groot mysterie te ontrafelen. Tijdens het avontuur probeer je raadsels op te lossen terwijl je achtervolgd wordt door bloeddorstige monsters. Iedere speler heeft een eigen personage die allemaal hun eigen sterktes en zwaktes hebben. Het spel heeft meerdere edities en uitbreidingen om steeds weer vernieuwende elementen toe te voegen.

Bestel Mansions of Madness

Terug naar overzicht