The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Yenigün - Backgammon bord met oude wereldkaart - maat L

Deze large-uitvoering van Backgammon bevat een historische wereldmap aan de buitenzijde van het bord. Mooi om te zien, leuk om te spelen!

€ 49,99

Niet op voorraad

Bekijk meer spellen uit: Denksport

Beschrijving Yenigün - Backgammon bord met oude wereldkaart - maat L


Backgammon is een klassiek bordspelletje waarbij twee spelers hun stenen naar de overkant van het bord moeten krijgen. Middels dobbelstenen wordt bepaald hoeveel plaatsen je een steen mag verplaatsen. Backgammon winnen vergt een combinatie van behendigheid en geluk.

Uniek Backgammon spel met oude map van de wereld

Stap terug in de tijd en beleef het oude spel van Backgammon op een moderne en trendy manier met het Yenigün Tavla bordspel. Dit unieke bordspel is geïnspireerd op de oude wereldkaarten en heeft een prachtige afbeelding van een historische wereldmap op de buitenkant van het bord. Aan de binnenkant van het bord is de wereldkaart ook verwerkt.

Het Yenigün Tavla bordspel heeft een afmeting van 49 cm, waardoor het een perfect formaat heeft voor zowel beginners als ervaren spelers. Het spel bevat zijkvakjes waarin de stenen veilig kunnen worden opgeborgen. Op deze manier heb je altijd alles bij de hand om snel te beginnen met spelen.

Backgammon borden van hoogwaardige materialen

De Backgammon borden in ons assortiment zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Zo ook deze wereldmap-editie. Met zijn unieke ontwerp en hoogwaardige afwerking is het Yenigün Tavla bordspel een perfect cadeau voor iedereen die houdt van Backgammon en de schoonheid van oude wereldkaarten. Wie op zoek is naar een meer doorsnee uitvoering, kan kiezen uit verschillende backgammon spellen in marmerprint of met houtlook. The Game Room heeft van elke uitvoering meerdere formaten in huis. Zo is er voor ieder wat wils.

Spelregels


Het doel van Backgammon is om je schijven naar je thuisveld te verplaatsen en vervolgens te verzamelen. Dit doe je door dobbelstenen te gooien. Het gegooide aantal ogen is gelijk aan het aantal punten dat een schijf kan verplaatsen. Verplaats eerst al je schijven naar je ‘Huis’, voordat je kunt beginnen met verzamelen.

Start opstelling backgammon

De start van backgammon

Voor het spelen van het spel heb je een backgammonbord, 15 schijven per speler, en (minimaal) twee dobbelstenen nodig. Spelers gaan tegenover elkaar zitten. De ene speler verplaatst zijn schijven met de klok mee en de andere speler verplaatst zijn stenen tegen de klok in.

Plaats vijf schijven op het 6-punt, drie schijven op het 8-punt, vijf schijven op het 13-punt en twee schijven op het 24-punt. Je tegenstander zal zijn/haar schijven opstellen om jouw schijven te spiegelen.

Het gooien van de dobbelstenen

Het spel begint met elke speler die één dobbelsteen gooit. De speler met het hoogste aantal ogen mag beide dobbelstenen gebruiken voor de eerste zet. Elke dobbelsteen wordt afzonderlijk verplaatst en kan vooruit worden verplaatst naar elk punt dat niet is geblokkeerd (met 2 stukken of meer). Je mag zelf kiezen welke dobbelsteen je eerst speelt.. Als je tegenstander twee of meer schijven op een punt heeft staan, wordt dat punt geblokkeerd. Als het punt eigen schijven heeft, geen schijven of slechts één schijf van de tegenstander, is het punt open.

Uitgebreide spelregels van backgammon vind je in de PDF hieronder, of op onze pagina met uitgebreide Backgammon spelregels.

Yenigün - Backgammon bord met oude wereldkaart - maat L spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
6095444231237
Merk
Yenigün Tavla
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
2
Speelduur - min
10
Speelduur - max
20
Complexiteit
3
Formaat
300x63x490 mm

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd