The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Met gratis verzending

Backgammon Deluxe Carved (50cm)

Extra groot backgammon bord (50cm) met prachtige houtsnijwerken, met de hand vervaardigd door ambachtslieden in Turkije.

€ 85,99

Niet op voorraad

Bekijk meer spellen uit: Denksport

Beschrijving Backgammon Deluxe Carved (50cm)


Maak kennis met het Yenigun luxe Filigree backgammon spel; een uniek en prachtig vormgegeven spel met houtlook. De Yenigün Carved Backgammon set is gemaakt van hoogwaardige materialen en bevat prachtige houtsnijwerken, met de hand vervaardigd door ambachtslieden in Turkije. Zowel de buitenkant als de binnenkant van het backgammon bord is een waar lust voor het oog!

Dit Deluxe backgammon spel van Yenigun heeft een klassiek ontwerp van 50 cm. Het bord is gemaakt van duurzaam hout en heeft een glad oppervlak voor gemakkelijk spel. De polyester speelstukken zijn prachtig vervaardigd met kleuren die bij het bord passen.

Diverse varianten van backgammon

Backgammon kent diverse varianten waarbij de spelregels licht afwijken van de basisregels. Een van de meest bekende is de Nederlandse variant Tric Trac (ook wel bekend als Triktrak). Het grootste verschil met backgammon is het ontbreken van een beginopstelling. Daarnaast zit de regel omtrent een dubbele worp bij Tric Trac net een tikkeltje anders in elkaar. Wist je dat er ook een backgammon variant is voor meerdere spelers? Bij Chouétte speel je met ten minste 3 personen.

Spelregels


Het doel van Backgammon is om je schijven naar je thuisveld te verplaatsen en vervolgens te verzamelen. Dit doe je door dobbelstenen te gooien. Het gegooide aantal ogen is gelijk aan het aantal punten dat een schijf kan verplaatsen. Verplaats eerst al je schijven naar je ‘Huis’, voordat je kunt beginnen met verzamelen.

Start opstelling backgammon

De start van backgammon

Voor het spelen van het spel heb je een backgammonbord, 15 schijven per speler, en (minimaal) twee dobbelstenen nodig. Spelers gaan tegenover elkaar zitten. De ene speler verplaatst zijn schijven met de klok mee en de andere speler verplaatst zijn stenen tegen de klok in.

Plaats vijf schijven op het 6-punt, drie schijven op het 8-punt, vijf schijven op het 13-punt en twee schijven op het 24-punt. Je tegenstander zal zijn/haar schijven opstellen om jouw schijven te spiegelen.

Het gooien van de dobbelstenen

Het spel begint met elke speler die één dobbelsteen gooit. De speler met het hoogste aantal ogen mag beide dobbelstenen gebruiken voor de eerste zet. Elke dobbelsteen wordt afzonderlijk verplaatst en kan vooruit worden verplaatst naar elk punt dat niet is geblokkeerd (met 2 stukken of meer). Je mag zelf kiezen welke dobbelsteen je eerst speelt.. Als je tegenstander twee of meer schijven op een punt heeft staan, wordt dat punt geblokkeerd. Als het punt eigen schijven heeft, geen schijven of slechts één schijf van de tegenstander, is het punt open.

Uitgebreide spelregels van backgammon vind je in de PDF hieronder, of op onze pagina met uitgebreide Backgammon spelregels.

Backgammon Deluxe Carved (50cm) spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
6095427928932
Merk
Yenigün Tavla
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
2
Speelduur - min
20
Speelduur - max
100
Complexiteit
3
Formaat
250 x 63 x 500 mm

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd