The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Aankondiging remake van Colossal Arena, genaamd Equinox

Release Equinox Plan B Games
Plan B Games heeft een mysterieuze trailer de wereld in geslingerd waarin zij het spel Equinox aankondigen. Equinox is een remake van het kaartspel Colossal Arena, maar dan in een compleet andere setting.

Plan B Games heeft een mysterieuze trailer de wereld in geslingerd waarin zij het spel Equinox aankondigen. Equinox is een remake van het kaartspel Colossal Arena waarin alles draait om het gokken op mythische wezens die binnen de arena met elkaar de strijd aangaan. In Equinox worden spelers echter meegenomen naar een totaal andere wereld...

Het spel Equinox

Equinox is een kaartspel voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar. Centraal staat een magisch bos met mysterieuze wezens en wat bekendere dieren, zoals de uil en het imposante hert. Tijdens het spel moeten spelers proberen het verhaal van hun gekozen wezen om te zetten in een legendarisch verhalenboek. In het boek is echter ruimte voor slechts vier extra verhalen, wat betekent dat spelers met elkaar zullen moeten concurreren. Elk wezen heeft zijn eigen unieke vaardigheid die spelers kunnen gebruiken om een plek in het legendarische boek te bemachtigen.

Voor zover op de vrijgegeven beelden te zien is, is het spel Equinox voorzien van prachtig artwork. Dat kan ook bijna niet anders met een ontwerper als Reiner Knizia. Voor spelletjesfanaten vast geen onbekende naam. Reiner Knizia heeft o.a. het coöperatieve bordspel In de Ban van de Ring (bekroond met de prijs Spiel des Jahres) en Regenwormen op zijn naam staan.

De Engelse versie van Equinox is al te pre-orderen via de website van Plan B Games. Je hebt de keuze tussen een paarse en een groene bundel. Naar verwachting zal het spel in juni uitkomen. Of er ook een versie met Nederlandstalige handleiding komt, is nog niet duidelijk.

Pre-order Equinox

Bron: Dicebreaker

Terug naar overzicht