The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

1 tot 11: Drankspelvariant van Juffen

Drankspel 1 tot 11 spelregels
Het drankspel 1 tot 11 heeft veel gelijkenissen met het kaartspel Juffen. Het wordt daarom wel eens de drankspelvariant ervan genoemd.

Het drankspel 1 tot 11 heeft veel gelijkenissen met het kaartspel Juffen. Het wordt daarom wel eens de drankspelvariant ervan genoemd. Het gaat er om zo goed mogelijk de verschillende regels te onthouden.

Benodigdheden

Voor het spelen van 1 tot 11 heb je een goede voorraad drank nodig en een goed geheugen.

Spelregels 1 tot 11

De spelregels van 1 tot 11 zijn gemakkelijker dan het spelen van het spel zelf.

Alle spelers zitten in een kring met een glas bier voor hun neus. De eerste speler begint met tellen: 1. De speler ernaast gaat verder met ´2´. Dit gaat zo verder tot 11.

De twaalfde speler mag nu een regel verzinnen die geldig is bij een willekeurig getal (van 1 tot 11). Dit kan bijvoorbeeld zijn dat speler 7 moet roepen ´Kees is de beste´. Vervolgens wordt opnieuw geteld en moet speler 7 deze zin roepen. Doet hij het niet of is hij het vergeten, dan moet hij een slok bier drinken. Iedere keer bij speler 12 mag deze immers een nieuwe regel bedenken.

In het begin is het makkelijk om de regels te onthouden, maar naarmate er regels bijkomen, wordt het altijd maar ingewikkelder. Denk maar aan regels als: ´Getal 8 en 6 draaien om.´

Terug naar overzicht