The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Sundae Split

Sundae Split is een kaartspel om van te watertanden. Probeer de beste ijsjes te maken met toppings en ijsbolletjes, maar vermijd de groenten!

Kopen
Bekijk meer spellen uit: Kaartspellen

Beschrijving Sundae Split


Sundae Split is een spel voor echte zoetekauwen! Spelers moeten immers proberen de beste ijsjes te maken met de ingrediënten die ze voorhanden hebben.

Het kaartspel voor ijsjesliefhebbers

Met Sundae Split gebruik je je passie voor ijsjes om de winst binnen te halen. Spelers moeten ingrediënten en toppings verzamelen om vervolgens de beste combinaties van ijsbolletjes te maken. Pas alleen op dat je de groenten vermijd die helemaal niet op je ijsje horen! Wie op het einde van het spel het beste ijsje heeft gemaakt, wint!

Verdeel de ingrediënten over stapels waarbij spelers om beurten de kaarten van een stapel mogen nemen. De deler krijgt de laatste stapel. Vervolgens is het jullie beurt om de beste mix van ijsbolletjes en toppings bij elkaar te krijgen.

Het spel bevat in totaal:

  • 68 ingrediënt-kaarten (30 ijsbolletjes, 29 toppings en 9 groenten)

Spelregels


In het kaartspelletje Sundae Split van White Goblin Games moeten spelers de lekkerste ijsjes zien te maken. Verzamel smakelijke combinaties van ijsbolletjes en toppings, maar er zijn ook groenten in het spel je absoluut niet in je ijsje thuishoren. Degene met het beste ijsje wint. Het spel is geschikt voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar.

Sundae Split spelregels

Heb je al wél een heerlijk dessert bij de hand, maar zijn de officiële Sundae Split spelregels foetsie? The Game Room neemt de regels van dit kaartspel zo goed mogelijk met je door!

Voorbereiding

Het spel bevat in totaal 68 ingrediënt-kaarten (30 ijsbolletjes, 29 toppings en 9 groenten). Echter worden nooit alle kaarten gebruikt. Hoe groter het gezelschap, hoe meer kaarten in het spel blijven. Afhankelijk van het aantal spelers, verwijder je een aantal kaarten (zonder deze te bekijken) uit het spel:

  • 5 spelers - verwijder 3 kaarten
  • 4 spelers - verwijder 8 kaarten
  • 3 spelers - verwijder 20 kaarten
  • 2 spelers - verwijder de 20 ingrediënt-kaarten met een 3+ in de hoek linksonder uit het spel. Verwijder vervolgens nog 12 kaarten. Schud vervolgens alle kaarten goed door elkaar en maak van de overgebleven kaarten een gedekte stapel.

Het spelverloop

Kies een deler voor de eerste ronde. De deler verdeelt niet alleen de kaarten, maar mag ook deze kaarten inzien. Bij elke ronde fungeert iemand anders als deler. Sundae Split wordt gespeeld over een aantal ronden. Elke ronde bestaat uit 2 fasen: een deelfase en een kiesfase.

De Deelfase

De deler pakt een aantal kaarten van de gedekte stapel. Hoeveel kaarten gepakt worden, is weer afhankelijk van het aantal spelers:

Aantal spelersAantal kaartenAantal stapelsAantal gesloten kaarten
26 kaarten2
38 kaarten33
410 kaarten43
513 kaarten4

De deler bekijkt de kaarten en laat deze niet aan de andere spelers zien. Nu moet de deler de kaarten verdelen over 2 tot 5 stapels (zie tabel). Speel je met z’n vijven? Dan worden er 5 stapeltjes gemaakt. Elke stapel bevat minstens één kaart en maximaal 4 kaarten. Elke stapel heeft uiteindelijk een paar open én gesloten kaarten. Nu is het tijd voor de overige spelers om een stapeltje te kiezen. Spannend!

De kiesfase

De spelers links van de deler mag als allereerst een stapeltje kiezen. Je kunt hier op safe spelen, maar bijvoorbeeld ook kiezen voor een groot stapeltje met veel gedekte kaarten. Speel vervolgens met de klok mee. De deler is als laatste aan de beurt. Iedereen legt de gekozen kaarten direct open voor zich neer. Nu is duidelijk te zien wie een slimme keuze gemaakt heeft en wie niet. 

Als iedereen een stapel gekozen heeft, is de ronde voorbij. De deler geeft zijn speciale functie aan de speler links van hem. Speel de volgende ronde precies zoals de voorgaande (met de deel- en kiesfase). Doe dit tot alle kaarten van de gedekte stapel op zijn.

Einde van het spel

Indien de stapel met  ingrediënten-kaarten leeg is, wordt overgegaan tot de puntentelling. Gebruik hiervoor een scoreblaadje van het bijgeleverde Sundae Split scoreblok. Op het scoreblad staan verschillende categorieën:

Soort kaartHoeveel punten krijg je?
BanaanDegene met de meeste bananen krijgt 10 bonuspunten. Degene met de op één na meeste punten krijgt 5 punten
KersKies de smaak waar je de meeste ijsbolletjes van hebt. Vermenigvuldig nu de kersen met het aantal bolletjes van die smaak (vanille, chocola of aardbei)
IjsbolletjesScoor 3 punten voor elke set met 3 smaken
Sprinkles en slagroomMet deze heerlijke toppings scoor je 5 punten voor elke set
XScoor de punten op je ijsbolletjes
-XDe groenten leveren helaas strafpunten op. Bekijk welk getal voor de -x staat. Dit aantal punten breng je in mindering van je totaal

Tel tot slot al je punten bij elkaar op. Degene met de meeste punt mag zichzelf tot ijsmaker-koning(in) kronen en wint het spel. Is het gelijkspel? Dan wint de speler met de meeste ijsbolletjes.

Sundae Split spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8718026302696
Merk
White Goblin
Leeftijd - min
8
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
5
Speelduur - min
10
Speelduur - max
20
Nederlands
Ja
Complexiteit
2

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd