The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Skip-Bo

Skip-Bo

Eenvoudig kaartspel van de makers van UNO. Wie weet als eerste zijn stapel kaarten weg te spelen?

€ 16,99

Nog maar 1 product in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Kaartspellen en Op reis

Beschrijving Skip-Bo


Skip Bo is een eenvoudig en leuk kaartspel voor 2 tot 6 spelers van Mattel met als doel om als eerste alle kaarten uit de eigen stok kwijt te raken. Hierbij dienen tactische keuzes gemaakt te worden. Het klassieke Skip Bo is geschikt voor spelers vanaf 7 jaar. De junior versie (5+) bevat plaatjes van dieren en komt met meer eenvoudige regels.

De volgorde van de cijfers is essentieel

De speelkaarten in Skip Bo zijn genummers van 1 tot en met 12. Bij het spelen van een kaart moet de betreffende kaart altijd een hoger cijfer hebben dan de kaart die reeds op tafel ligt. Naast cijferkaarten zijn er ook jokers in het spel!

Elke speler krijgt 20 tot 30 speelkaarten. Deze kaarten vormen je (gedekte) stok. Alleen de bovenste kaart is zichtbaar. De overgebleven kaarten vormen de trekstapel.  Gedurende het spel leg je kaarten uit je stok af waardoor meerdere bouwstapels (maximaal vier stuks) ontstaan. Deze stapeltjes hebben allemaal een oplopende volgorde (1 t/m 12).  Is een bouwstapel helemaal compleet? Dan wordt deze uit het spel verwijderd. Er is nu weer plek voor een nieuwe stapel. Dit is een groot voordeel voor spelers met lage kaarten!

Tijdens een beurt mag je zoveel kaarten opgooien als je zelf wilt. Een speelbeurt eindigt met het weggooien van een handkaart. Deze kaarten vormen een 'weggooistapel' naast de reguliere stok. Spelers mogen maximaal vier weggooistapels hebben. De bovenste kaart(en) van de weggooistapels mag je vervolgens weer inzetten tijdens jouw eerstvolgende beurt.


Eigenschappen


EAN
5011363523704
Merk
Mattel
Leeftijd - min
7
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
6
Speelduur - min
20
Speelduur - max
30
Nederlands
Ja
Complexiteit
1
Voorraad
1

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd