The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Pim Pam Pet spelregels

Pim Pam Pet

Het welbekende vraag- en antwoordspel Pim Pam Pet is geschikt voor 2 tot 10 spelers. Wie weet de meeste vragen juist te beantwoorden?
Kopen
Bekijk meer spellen uit: Gezelschapsspellen

Spelregels


Wellicht is Pim Pam Pet een van de meest bekende spelletjes in Nederland. Dit vraag- en antwoordspel is geschikt voor 2 tot 10 spelers. De uitgever Jumbo heeft naast de klassieke versie ook een Adults Only variant (18+) op de markt gebracht.

Pim Pam Pet spelregels

Pim Pam Pet vereist eigenlijk bijna geen speluitleg. De spelregels zijn erg simpel waardoor je dit familiespel snel kunt spelen zonder de handleiding erbij te pakken. Het doel van het spel is om goede antwoorden te geven op vragen als ‘Wat doe je op brood?’ of ‘Waar kun je in wonen?’. De antwoorden moeten wél met de juiste beginletter beginnen. The Game Room legt je kort en bondig uit hoe het spel werkt.

Verdeel de groep in twee gelijke groepen. Bij een oneven aantal is één groep licht in het voordeel. Kies vervolgens een spelleider. De spelleider schudt de kaarten en legt deze (gedekt) voor zich neer. Wanneer iedereen er klaar voor is, draait de spelleider één kaart om en leest één van de twee vragen hardop voor. Daarna geeft de spelleider een draai aan de draaischijf om te zien met welke letter het antwoord moet beginnen.. 

De speler die als allereerste een goed antwoord roept, krijgt het kaartje. Geven twee spelers tegelijk een goed antwoord? Dan ontvangt de speler die het langste antwoord (met de meeste letters) heeft gegeven, het desbetreffende kaartje. Het kan voorkomen dat het gegeven antwoord helemaal niet klopt. Maakt iemand een foutje, dan krijgt de andere groep het kaartje.

De groep met die aan het einde van het spel de meeste kaartjes heeft, wint Pim Pam Pet!

Pim Pam Pet spelregels (PDF)

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd