The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Perudo

Perudo

In het snelle dobbelspel Perudo moeten spelers opbieden tegen het vorige bod om alle vijf de dobbelstenen te behouden.

Kopen
Bekijk meer spellen uit: Dobbelspellen

Beschrijving Perudo


Perudo is gebaseerd op een oud Zuid-Amerikaans dobbelspel. Niet voor niets zijn de bekertjes voorzien van vrolijke kleuren en Inca printjes. Bij dit spel staan bluffen en gokken centraal. Je kunt Perudo met 2 tot 6 personen spelen.  Een potje neemt gemiddeld 30 minuten in beslag.

Elke speler start met een gekleurde dobbelbeker en vijf dobbelstenen in de bijhorende kleur. Tegelijkertijd werpt iedereen zijn dobbelstenen middels de beker en bekijkt zijn worp. Zorg dat de andere spelers jouw worp niet kunnen zien. De startspeler doet een eerste bod waarbij hij gokt hoeveel dobbelstenen er van een bepaald getal minimaal op tafel liggen. Een voorbeeld: viermaal een 5. Het startbod is aan het begin van het spel puur en alleen gebasseerd op de eigen worp. Dit maakt dat Perudo een blufspelletje is. Een uitmuntende pokerface en overtuigingskracht zijn dus geen overbodige luxe. Naarmate het spelletje vordert, kun je zaken als het totale aantal dobbelstenen in het spel ook me laten wegen in je beslissing.

Startbod verhogen of in twijfel trekken

De eerstvolgende speler kan het startbod verhogen óf het bod in twijfel trekken.  Bij het verhogen van het bod verhoog je het aantal dobbelstenen, het getal op de dobbelstenen óf allebei. Hoe onrealistischer het bod, hoe groter de kans dat de volgende speler jouw bod niet gelooft en deze in twijfel trekt. Wordt een bod in twijfel getrokken? Dan tillen de spelers één voor één hun bekers op en worden de resulaten bekeken.  Er zijn nu twee uitkomsten:

  1. De twijfel was ongegrond. Je moet één van je vijf dobbelstenen inleveren.
  2. Het bod is inderdaad onjuist. De vorige speler met het onrealische bod levert één dobbelsteen in.

Bluf je door het spel heen

Alelen met een goede dosis bluf en een goed observeringsvermogen kun je het spel Perudo winnen. Zodra je vijf dobbelstenen hebt verloren, ligt je uit het spel. Perudo eindigt zodra er nog maar één speler in het spel is met dobbelstenen in zijn bezit.

Eigenschappen


EAN
3558380037309
Merk
Zygomatic
Leeftijd - min
8
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
6
Speelduur - min
20
Speelduur - max
30
Nederlands
Ja
Complexiteit
2

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd