The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Jungle Speed

Dit kaartspel voor 2 tot 8 spelers vereist vliegensvlugge handen en een scherpe blik! Wie speelt als eerste zijn kaarten weg?

Kopen
Bekijk meer spellen uit: Gezelschapsspellen en Kaartspellen

Beschrijving Jungle Speed


Hardbox uitgave van het klassieke, razendsnelle kaartspel Jungle Speed waarbij je probeert zo snel mogelijk al jouw speelkaarten kwijt te raken. 

Spel voor spelers met snelle reflexen

In Jungle Speed ​​moet je vertrouwen op je scherpe observatievermogen en snelle reflexen. Het vereist een vaste hand -- die moeilijk te onderhouden kan zijn tijdens de vele lachbuien! De houten Totem staat in het midden van de tafel, wachtend op de speler met de snelste reflexen om hem te grijpen en het spel te winnen.

Elke speler krijgt een hand kaarten gedeeld. Om te winnen moet je de eerste speler zijn die al je kaarten kwijt is. Elke beurt onthullen alle spelers een van hun kaarten. Als twee kaarten identiek zijn, moeten die spelers naar de Totem grijpen. De snellere speler geeft dan zijn kaarten aan zijn ongelukkige tegenstander.

Om het nog moeilijker te maken, zijn bepaalde kaarten bijna identiek, wat een ongelukkige speler kan misleiden om per ongeluk de Totem te grijpen - een ernstige fout. Andere kaarten dwingen alle spelers om in één keer te grijpen, de speelmethode te veranderen of anderszins de moeilijkheidsgraad te vergroten. Lees alle spelregels van Jungle Speed

Inhoud van het spel: 

  • 70 kaarten 
  • 1 houten totem
  • 1 katoenen zakje
  • spelregelsSpelregels


Voor dit leuke kaartspel is geen doordachte strategie of inzicht nodig. Wél snelle handen  en een portie concentratie. Beurtelings legt elke speler een kaart op. Liggen er twee kaarten met een identiek symbool op tafel? Grijp dan zo snel mogelijk naar de totem om jouw kaarten kwijt te raken. Wie als eerste zijn/haar kaarten wegspeelt, is de winnaar.

Jungle Speed spelregels

De 80 speelkaarten worden verdeeld onder de spelers. Leg deze op een stapel voor je neer met het Jungle Speed logo aan de bovenkant. De houten totem komt in het midden van de tafel. Een beetje precisie is hier vereist. Een centimeter meer of minder naar het midden kan zomaar het verschil maken. Iedere ronde draait elke speler een kaart om. Draai de kaart van je af zodat iedereen deze op hetzelfde moment te zien krijgt. Matcht jouw kaart qua figuurtje (niet qua kleur) exact met de kaart van een andere speler? Grijp dan vlug naar de houten totem. Wie deze als eerste pakt, mag zijn gespeelde kaarten onder de totem leggen. Klampen meerdere spelers zich aan de totem vast, dan telt de onderste hand.

Laat je niet voor de gek houden

Het Jungle Speed kaartspel lijkt eenvoudig, maar de ‘moeilijkheid’ zit ‘m in de bijna identieke symbolen van de kaarten. Op het eerste gezicht kunnen 2 kaarten precies op elkaar lijken. Bekijk je de kaarten wat langer, dan zijn er toch kleine verschillen op te merken. Grijp je ten onrechte naar de totem, dan zijn alle openliggende kaarten voor jou. Grijp dus zeker niet te snel naar te totem. Al met al vergt Jungle Speed een scherpe blik en tegelijkertijd snelle handen.

Speciale kaarten

Op de meeste speelkaarten staat een figuur. Daarnaast zijn er enkele kaarten met pijlen die een speciale functie hebben.

  • Gekleurde pijlen: Indien een speler deze kaart omdraait, moet je jezelf weer op scherp stellen. Nu bepalen niet de symbolen, maar de kleuren of twee of meer kaarten identiek aan elkaar zijn. Ligt er een kaart met een blauw symbool op jouw stapel én op die van een tegenspeler? Grijp dan snel naar de totem. Zodra de speciale kaart met de gekleurde pijlen is overgespeeld, verliest de kaart zijn functie. Vanaf dit moment kijk je als speler weer naar de overeenkomsten in de symbolen.
  • Pijlen naar binnen: Legt iemand de kaart op met pijlen die naar elkaar toewijzen? Grijp dan zo snel mogelijk naar de totem! Ongeacht of er identieke kaarten op tafel liggen. Heb jij de totempaal als eerste in handen, dan ben je van jouw gespeelde kaarten af.
  • Pijlen naar buiten: Bij de kaart met de pijlen naar buiten volgt een gezamenlijke actie. Na drie (hardopgetelde) tellen draait iedereen die in deze spelronde nog meespeelt een kaart om. Vervolgens gaat het spel weer verder.

Jungle Speed uitbreiding en nieuwe uitgaves

De uitbreiding van het basisspel bevat 80 speelkaarten met nieuwe, verschillende prentjes die nog meer op elkaar lijken. Zo kun je het spel een stukje moeilijker maken voor de ervaren Jungle Speed spelers die de originele speelkaarten op hun duimpje kennen. Naast de standaard editie zijn er meerdere versies van Jungle Speed. Zo is er een zomerse beach versie, die je lekker op het strand of bij het zwembad speelt. De speelkaarten uit de Swak editie zijn voorzien van een fraai, wit design. Bekijk hier alle uitbreidingen en Jungle Speed varianten.

Jungle Speed spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
3558380090434
Merk
Zygomatic
Leeftijd - min
7
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
8
Speelduur - min
5
Speelduur - max
10
Nederlands
Ja
Complexiteit
1

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd