The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Dominion: Hijs de Zeilen

Dominion Hijs de Zeilen is de 2e uitbreiding op het populaire expertspel Dominion van 999 Games. Deze uitbreiding staat helemaal in het teken van schepen en piraten.

€ 52,99

Nog maar 1 product in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Kaartspellen en Expertspellen

Beschrijving Dominion: Hijs de Zeilen


In het basisspel Dominion is je doel een zo sterk mogelijk kaartendeck te bouwen om je koninkrijk zo snel mogelijk uit te breiden. Met het toevoegen van deze tweede uitbreiding, Dominion: Hijs de Zeilen dompelen jullie je onder in de wereld van schepen en piraterij.

Deze grote uitbreiding bevat onder andere 27 nieuwe koninkrijkkaarten, spelersborden en fiches. Op de nieuwe spelersborden houd je bij welke schepen welk eiland bereikt hebben. Maar ook voor het bijhouden van de inzet van piratenschepen gebruik je het spelersbord.

Een nieuw soort kaart doet ook zijn entree: de duurzame kaart. Deze blijven ten opzichte van normale kaarten, een beurt langer in het spel. Op deze manier kun je nog strategischer je kaartendeck bouwen en meer voordelen behalen.

Dominion Hijs de Zeilen kun je enkel spelen in combinatie met het basisspel of de eerste variant van Dominion Intrige (het opzichzelfstaande spel). Je kunt deze uitbreiding wel combineren met alle andere uitbreidingen.

Dominion spelregels en uitbreidingen

Wil je meer weten over deckbuilding kaartspel Dominion? Of ben je op zoek naar de spelregels of het spelverloop? In dit artikel geven we je alle informatie over het expertspel en vind je alle informatie over de beschikbare uitbreidingen.

Productomschrijving Dominion: Hijs de Zeilen

Dominion: Hijs de Zeilen! bevat naast 27 nieuwe koninkrijkkaarten geld- en embargofiches, en verschillende tableaus om de gevolgen van het bereiken van een eiland of het inzetten van piratenschepen bij te houden. Verder introduceert dezeuitbreiding duurzame kaarten, die een beurt langer in het spel blijven en daarmee nog meer voordelen voor de actieve speler kunnen opleveren.

In Dominion probeer je tijdens het spel een zo sterk mogelijk deck te formeren, zodat jij aan het einde van het spel de meeste punten hebt. De kaarten in je deck rouleren steeds van je trekstapel naar je hand, waarna ze naar je aflegstapel gaan. Als je trekstapel leeg is, schud je je aflegstapel, zodat je weer een nieuwe trekstapel hebt. Elke beurt mag je 1 actie uitvoeren en 1 aankoop doen. De verschillende kaarten in je hand helpen je daarbij of kunnen dit aantal vermeerderen. Geldkaarten vormen je kapitaal voor die beurt. Met puntenkaarten kun je niets in je beurt, maar je hebt ze uiteindelijk wel nodig om het spel te winnen.

Dominion: Hijs de Zeilen! kan uitsluitend worden gespeeld in combinatie met Dominion of een zelfstandige variant daarvan (zoals de eerste editie van Dominion Intrige). Deze uitbreiding kan echter prima gecombineerd worden met alle andere (toekomstige) uitbreidingen op Dominion.

Inhoud:272 koninkrijkkaarten27 locatiekaarten1 blanco kaart12 tableaus (2 per speler)6 eilanden6 inheemse dorpen1 kunststof inlay1 sorteerstrookDe spelregels

Dominion: Hijs de Zeilen zal bij jouw passen als je ook enthousiast wordt van Clank! Catacombs.

Over de uitgever 999 Games

Awaken Realms is een Poolse bordspellen uitgever die ruime ervaring heeft in het creëren van mooie miniaturen en spannende spellen, zoals: Catan en Machiavelli Awaken Relams is een professionele uitgever van bordspellen en maker van verschillende Kickstarter hits. Ze zijn begonnen als een miniatuur schilder studio, maar hebben nu een ruime ervaring met het creëren van uitstekende modellen en spannende spellen. Ze besteden speciale aandacht aan het diepgaand, betrokken en origineel maken van hun spelontwerpen.

Eigenschappen


EAN
8717249193593
Merk
999 Games
Leeftijd - min
10
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
4
Speelduur - min
30
Speelduur - max
30
Nederlands
Ja
Complexiteit
3
Voorraad
1

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd

Meer zoals Dominion: Hijs de Zeilen