The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Wie is het? spelregels

Wie is het?

Bij het welbekende spel Wie is het? moeten twee spelers door middel van ja/nee-vragen achterhalen wie het geheime personage van de tegenspeler is.
Kopen
Bekijk meer spellen uit: Gezelschapsspellen

Spelregels


Bij het klassieke gezelschapsspel Wie is het? draait het om het achterhalen van de grote onbekende. Wie als eerste het geheime figuur van de tegenstander raadt, wint het spel. Dit is is alleen te spelen met 2 personen.

Wie is het? spelregels

De spelregels van het bekende raadspelletje zijn heel eenvoudig waardoor je bijna direct het spel kunt spelen. The Game Room neemt de speluitleg kort en bondig met je door! Nadat de onderdelen van het spel in elkaar zijn gezet, kiezen beide spelers een personage. Wie dit is, moet je geheim houden voor de tegenstander! Zorg vervolgens dat alle ‘deurtjes’ van het bord rechtop staan en tik het deurtje van je eigen, geheime personage naar beneden.

De de jongste speler is als eerste aan zet. Het doel is om erachter te komen wie het geheime personage van je tegenstander is.  Om de beurt mogen de spelers één vraag die stellen die met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord kan worden. Bijvoorbeeld:’’Heeft jouw figuur een bril?”. Afhankelijk van het antwoord kun je personages uitsluiten door de ‘deurtjes’ te sluiten.Als je denkt te weten voor welk figuur jouw tegenstander gekozen heeft, mag je een gok doen door een naam te noemen. Goed geraden? Dan heb je gewonnen. Bij een fout antwoord wint de ander.

Op de speelborden is plek voor 5 pinnen. Deze kunnen gebruikt worden om een toernooi te spelen. De eerste persoon die 5 potjes Wie is het? wint, is dan de kampioen.

Wie is het? spelregels (PDF)

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd