The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Vingeren: eenvoudig maar leuk drankspel

Drankspel Vingeren spelregels
Voor dit eenvoudige drankspel heb je enkel een glas en je eigen vinger nodig. Leuk om met je vriendengroep te spelen.

Een eenvoudig drankspelletje waar je niet veel voor nodig hebt. Dat is vingeren. Met enkel maar een glas en je eigen vinger kan je veel fun beleven met je vriendengroep. Raad jij telkens goed of eindig je met heel wat lege glazen voor je neus?

Vingeren Spelregels

Vingeren is een erg eenvoudig drankspelletje. Het kan worden gespeeld vanaf twee spelers, maar het is het leukst met een groep van vier tot acht spelers. Iedere speler legt een vinger op een glas in het midden waarna er wordt afgeteld en moet worden geraden hoeveel vingers er overblijven. Wie goed raadt, hoeft niet meer mee te spelen. Wie als laatste overblijft, moet het glas in één keer leeg drinken.

Voorbereiding

Voor het spelen van dit spel heb je enkel genoeg deelnemers en een glas bier nodig.

Spelverloop Vingeren

Plaats een glas bier in het midden van de tafel. Iedere speler legt een vinger op de rand van het glas bier (of een andere drank), waarna er wordt afgeteld door een speler. Net voor het einde van het aftellen beslist iedere speler of hij zijn vinger laat liggen of weghaalt. Tegelijk raadt de persoon die aftelt hoeveel vingers er zullen overblijven. Raad hij het aantal goed, dan hoeft hij de volgende ronde(s) niet meer mee te spelen. Er wordt gespeeld tot er nog één speler overblijft.

Einde van het spel Vingeren

Het spel vingeren eindigt wanneer er nog maar één speler een vinger op het glas heeft. Deze wordt dan ´veroordeeld´ tot het in één keer leegdrinken van het volledige glas.

Variaties

Om het spel iets langer te laten duren (of meer te drinken) kan je er voor kiezen om iedere speler met twee vingers te laten starten. Vervolgens kun je kiezen of je 1, 2 of geen vingers verwijdert. Wanneer iemand het goed raadt, dan mag hij met een vinger minder spelen. Na twee goede gokjes, hoeft hij uiteindelijk niet meer mee te spelen met de volgende rondes.

Terug naar overzicht