The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Umgebung: Drankspel met eigen regels

Umgebung spelregels
Op zoek naar een drankspel dat blijft verrassen? Umgebung is een spel met zijn eigen regels en waarbij je telkens regels kunt blijven bijverzinnen.

Op zoek naar een drankspel dat blijft verrassen? Umgebung is een spel met zijn eigen regels en waarbij je telkens regels kunt blijven bijverzinnen.

Benodigdheden

Voor het spelen van dit drankspel heb je enkel een kaartspel nodig en een hoeveelheid drank. Als er met meer dan vier spelers wordt gespeeld, heb je meerdere kaartspellen nodig.

Spelregels Umgebung

Iedere speler krijgt alle kaarten van een bepaalde kaartkleur. De ene speler krijgt dus alle harten, de andere alle klaveren, enz. Spelers leggen hun stapeltje gesloten voor zich op tafel.

Tegelijkertijd trekken alle spelers de bovenste kaart van de stapel en leggen ze deze zichtbaar op tafel. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk te kijken of er nu kaarten met dezelfde waarde op tafel liggen. Is dat het geval, dan sla je zo snel mogelijk met je hand op het midden van de tafel. De traagste speler moet een slok bier drinken.

Wanneer alle kaarten zijn geweest, worden de kaarten geschud en begint een nieuwe ronde.

Extra regels waarbij gedronken moet worden

Snelheid is key in dit spel. Maak je echter onterecht een vlugge beweging naar het midden van de tafel, dan moet je een slok bier drinken.

Twee tienen op tafel: verliezer moet dubbel aantal slokken drinken.

Meerdere kaarten op tafel met dezelfde waarde: inzet wordt verhoogt. Twee vieren is bijvoorbeeld één slok, drie vieren is twee slokken, vier vieren is drie slokken. Gaat het om tienen die op tafel liggen, dan wordt dit aantal slokken dus ook nog eens verdubbeld.

Twee koppels op tafel: liggen er twee verschillende koppels op tafel, bijvoorbeeld 2 vijven en 2 boeren? Ook dan wordt er dubbel gedronken. Ook hier geldt als één van de koppels tienen zijn, dat dit nog eens wordt verdubbeld.

Terug naar overzicht