The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Uit de Oude Doos: Spookslot

MB Spellen Spookslot
In de reeks Uit de Oude Doos duiken we in toffe spellen die in de vergetelheid zijn geraakt of niet meer verkrijgbaar zijn. Ditmaal het ontsnappingsspel Spookslot.

In de reeks Uit de Oude Doos duiken we in toffe spellen die in de vergetelheid zijn geraakt of niet meer verkrijgbaar zijn. Gewoon omdat we dat leuk vinden, om bij spelfanaten het nostalgische gevoel op te laten bloeien. En misschien wel als shout out naar de spelfabrikanten om onze good old favorites nieuw leven in te blazen.

Het spel Spookslot

Spookslot is een spannend ontsnappingsspel, dat zich afspeelt in 3D-kasteel (zelf te bouwen) met bewegende valstrikken en geheime doorgangen. Het spel, voor het eerst uitgebracht in 1985 (!), brengt ons regelrecht terug naar onze kindertijd. Spelers moeten via een voetenspoor in een griezelig kasteel de trap zien te bereiken. Hier moet je de doodskist sluiten. Kat in het bakkie zou je zeggen, maar de vele boobie traps in het kasteel maken het je moeilijk. Tijdens een speelbeurt gooi je met de dobbelsteen om te bepalen hoeveel stappen je mag zetten. Vervolgens geef je een zwieper aan de draaischijf waaruit een speciale handeling volgt. Deze actie varieert van nog een keertje gooien tot van angst verstijven. In dit laatste voorbeeld mag je niet meer met de dobbelsteen gooien, maar moet je net zo lang aan de draaischijf draaien tot je weer van de schrik bent bekomen. Een leuk detail: tijdens de ‘schrik-fase’ krijgt jouw speelfiguur een geinig glow in the dark masker op!

Spookslot in het kort: het spel werd in 1985 uitgegeven door MB Spellen. In de winkels is de the golden oldie niet meer verkrijgbaar, maar uitgever 999 Games komt binnenkort met een vernieuwde uitgave. Spookslot is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 6 jaar. Het doel is om als eerst het deksel van de doodskist boven het spook te sluiten, nadat je alle vertrekken bent doorgeslopen en de trap bent opgeklommen.

3D-kasteel met wiebelende vloeren en rollende doodshoofden

De kracht van Spookslot zit ‘m in zijn eenvoud en fantastisch vormgegeven 3D-kasteel én speelfiguren. De verwachtingen voor de nieuwe Spookslot uitgave van 999 Games liggen dan ook zeer hoog. Tijdens de tocht kunnen spelers geraakt worden door verschillende valstrikken: een rollend doodshoofd, de bijl van een ridder, een skelet dat tot leven komt en een wiebelende vloer. Wie in aanraking komt met één van deze boobie traps, moet een paar stappen achteruit wat de kans op winnen verkleint.

Terug naar overzicht