The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Uit de Oude Doos: Pinguin Panic

Kinderspel Pinguin Panic
In de reeks Uit de Oude Doos duiken we in toffe spellen die in de vergetelheid zijn geraakt of niet meer verkrijgbaar zijn. Ditmaal het kinderspel Pinguin Panic.

In de reeks Uit de Oude Doos duiken we in toffe spellen die in de vergetelheid zijn geraakt of niet meer verkrijgbaar zijn. Gewoon omdat we dat leuk vinden, om bij spelfanaten het nostalgische gevoel op te laten bloeien. En misschien wel als shout out naar de spelfabrikanten om onze good old favorites nieuw leven in te blazen.

Het spel Pinguin Panic

Met Pinguin Panic beleef je haast je gehele kindertijd opnieuw. In dit spelletje van Ravensburger draait alles om een wiebelende ijsberg. Als speler moet je jouw eigen kolonie van pinguïns een veilig plekje op de ijsberg zien te geven. De gladde oppervlakken en de instabiliteit van de berg zorgen er echter voor dat de pinguïns razendsnel het water inglijden.

Pinguin Panic in het kort: het spel werd uitgegeven door Ravensburger en is nog steeds online als in de winkels te koop. Het spel is geschikt voor 1-5 spelers vanaf 4 jaar en heeft een speelduur van circa 15 minuten. Doel: als eerste de eigen pinguïns veilig op de ijsberg afleveren.

Een leuk en frustrerend behendigheidsspel voor jong & oud

Het concept van Pinguin Panic is vrij eenvoudig en hierdoor geschikt voor jonge spelfanaten. Wie als eerste zijn pinguïns op de ijsberg weet te zetten, wint het spel! Maar als de pinguïns vallen, moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Omdat de ijsberg veel schuine of zeer gladde vlakken heeft, is het een lastige klus om de diertjes stabiel neer te zetten. Dit heeft in elk geval bij ons voor veel frustrerende situaties gezorgd. Pinguin Panic is allang niet meer de enige in zijn soort, denk bijvoorbeeld aan de Toren van Pisa, maar is wat ons betreft wel de leukste en meest uitdagende.

Bestel Pinguin Panic online

Terug naar overzicht