The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Uit de Oude Doos: Muizenval

Bordspel Muizenval Hasbro
In de reeks Uit de Oude Doos duiken we in toffe spellen die in de vergetelheid zijn geraakt of niet meer verkrijgbaar zijn. Ditmaal Muizenval; een bouwspel van MB Spellen.

In de reeks Uit de Oude Doos duiken we in toffe spellen die in de vergetelheid zijn geraakt of niet meer verkrijgbaar zijn. Gewoon omdat we dat leuk vinden, om bij spelfanaten het nostalgische gevoel op te laten bloeien. En misschien wel als shout out naar de spelfabrikanten om onze good old favorites nieuw leven in te blazen.

Het spel Muizenval

Het bordspelletje Muizenval is een oude bekende familiefavoriet die wellicht in de loop van de jaren steeds dieper in de speelgoedkast is beland. Wij van The Game Room hebben dit spel in elk geval vroeger veelvuldig gespeeld. Spelers moeten met behulp van de muizenvalmachine een muis van de tegenstander proberen te vangen tijdens de race over het speelbord. Gaandeweg het spel bouw je onderdelen van de Muizenval. De badkuip en de duikplank zijn zowel in de originele als de nieuwste uitgave iconische onderdelen van de valstrik.

Muizenval in het kort: het spel werd in 1999 uitgegeven door MB Spellen (nu Hasbro). Jaren later werd een nieuwe versie op de markt gebracht, welke nu nog verkrijgbaar is. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 6 jaar en heeft een speelduur van circa 30 minuten. Doel: als laatste muis op het speelbord overblijven nadat andere muizen zijn gevangen.

Bouw een indrukwekkende muizenval

Om kinderen de nodige bouwvaardigheden bij te brengen, kun je ze een Ikea kast in elkaar laten zetten. Maar een potje Muizenval is een stuk leuker. In het originele spel uit 1999 bestaat het bouwplan uit ruim 24 stappen. Elk onderdeel van de indrukwekkende muizenvalmachine moet in de juiste volgorde geplaatst worden. Het tandwiel vormt het startpunt van de muisonvriendelijke booby trap. Een draai aan dit eerste onderdeel zet de rest van de machine in gang. Verder bestaat de machine uit de badkuip, een springplank, een schoen aan een lantaarn, een trap waar een knikker naar beneden rolt en een glijgoot. Het eindpunt is de kooi waar de muizen gevangen worden. 

Het bouwen van de val en deze uiteindelijk in werk zetten, is toch wel het leukste aan Muizenval. Wie herinnert zich dat spannende moment nou niet? Al met al is Muizenval van Hasbro wat ons betreft nog steeds een klassieker onder de kinderspellen. Zin gekregen om dit spelletje te spelen? 

Bestel het bordspel Muizenval online

Terug naar overzicht