The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Uit de Oude Doos: Kippenvel - Nacht op het Kerkhof

Kippenvel - Nacht op het Kerkhof
In de reeks Uit de Oude Doos duiken we in toffe spellen die in de vergetelheid zijn geraakt of niet meer verkrijgbaar zijn. Ditmaal het spel Kippenvel - Nacht op het Kerkhof.

In de reeks Uit de Oude Doos duiken we in toffe spellen die in de vergetelheid zijn geraakt of niet meer verkrijgbaar zijn. Gewoon omdat we dat leuk vinden, om bij spelfanaten het nostalgische gevoel op te laten bloeien. En misschien wel als shout out naar de spelfabrikanten om onze good old favorites nieuw leven in te blazen.

Het spel Kippenvel - Nacht op het Kerkhof

Kippenvel - Nacht op het Kerkhof is gebaseerd op de spannende boeken en de Tv-serie. Het is wellicht niet zo’n spelletje dat iedereen vroeger uren gespeeld heeft. Toch is het een plekje in deze reeks meer dan waard. Volgens het achtergrondverhaal zitten spelers opgesloten op een kerkhof waar je niet alleen bent...Er dolt een spook rond die alleen verjaagd kan worden met een Toverring. Wie als eerst het spook verslaat en het duistere kerkhof levend weet te verlaten, wint het spel. 

Het spel wordt gespeeld op een driedimensionaal speelbord met pionnen, kaarten en twee verschillende dobbelstenen: een cijfer- en een grafdobbelsteen. Tijdens een beurt mag de speler steeds drie handelingen doen: dobbelstenen gooien, een graftombe verschuiven én één van de twee eigen pionnen over het bord verschuiven. Aan de hand van de dobbelstenen kun je zien welke tombes verplaatst moeten worden en hoeveel stapjes je mag zetten.

Kippenvel in het kort: het spel werd in 1996 uitgegeven door MB Spellen. In de winkels is Kippenvel niet meer verkrijgbaar, maar online zien we het ‘m tweedehands nog veelvuldig voorbijkomen. Kippenvel is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 7 jaar. Het doel is om een Toverring te bemachtigen en het Spook zonder Hoofd te vernietigen.

Speelbord met schuivende platforms

Het speelbord (een kerkhof) zit in de doos en bevat schuivende platforms. Pionnen moeten zich een weg banen over deze platformen die elk weer verschillende functies hebben. Zo kun je veilig lopen over een gras-vakje, maar kun je niet verder bewegen als je wordt vastgegrepen door het skelet-vakje. Wie op het Kippenvel-vak terecht komt, mag een kaart pakken. Sommige kaarten veranderen je in een tijdelijk monster, wat betekent dat je prioriteit ineens ligt bij genezing en niet bij het vinden van de Toverring.

Op het kerkhof staan ook drie graftombes: van de wolf, de mummie en het monster. Vakjes onder graftombes zijn grafkuilen waar pionnen ook in kunnen vallen. Dit scenario wil je ten allen tijden voorkomen, want zodra je in een grafkuil terechtkomt, ben je ‘dood’ en doe je niet meer mee. Wat ons betreft is Kippenvel - Nacht op het Kerkhof een leuk gezelschapsspel met redelijk eenvoudige regels. Combineer dit met het duistere tintje en de schuivende platforms en je hebt een memorabel spel dat we graag in onze spellenkast zien.

Terug naar overzicht