The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Uit De Oude Doos: Ezeltje Strekje

Ezeltje Strekje kinderspel
In de reeks Uit de Oude Doos duiken we in toffe spellen die in de vergetelheid zijn geraakt of niet meer verkrijgbaar zijn. Ditmaal het kinderspel Ezeltje Strekje.

In de reeks Uit de Oude Doos duiken we in toffe spellen die in de vergetelheid zijn geraakt of niet meer verkrijgbaar zijn. Gewoon omdat we dat leuk vinden, om bij spelfanaten het nostalgische gevoel op te laten bloeien. En misschien wel als shout out naar de spelfabrikanten om onze good old favorites nieuw leven in te blazen.

Het spel Ezeltje Strekje

Wie heeft dit spelletje nu niet vroeger gespeeld? Als we denken aan Ezeltje Strekje komen er allemaal nostalgische gevoelens naar boven. Centraal in dit kinderspel staat een ietwat humeurige ezel. Spelers moeten beurtelings de ezel beladen met bagage. Dit moet héél zorgvuldig gedaan worden want voor je het weet slaat de ezel zijn achterpoten in de lucht en vliegen de spullen alle kanten op. Degene die als laatste overblijft of die het laatste voorwerp succesvol aan de ezel hangt, wint het spel.

Ezeltje Strekje in het kort: het spel werd in 2000 uitgegeven door MB Spellen (nu Hasbro). Hasbro Gaming bracht jaren later nog een vernieuwde versie uit welke helaas niet meer in de speelgoedwinkels te vinden is. De opvallende kleuren rood en geel bleven in deze versie behouden, maar de gezichtsuitdrukking van de ezel kreeg een meer dramatische twist. Ezeltje Strekje is geschikt voor 2+ spelers vanaf 4 jaar en heeft een speelduur van circa 15 minuten.

Een mix van inzicht en geluk

Het spel Ezeltje Strekje uit het jaar 2000 bevat 10 verschillende cowboyspullen welke spelers voorzichtig aan het zadel van de ezel moeten hangen. De staart en ezelsoren zijn verboden terrein! Het ene item is zwaarder dan de ander of heeft een complexere vorm. Daarbij is het toegestaan om onderdelen zoals de veldfles, een stuk touw en lantaren aan elkaar hangen in plaats van aan het zadel. Het spel winnen vergt hierdoor enig inzicht, geluk én een vaste hand!


Terug naar overzicht