The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Trivial Pursuit spelregels

Trivial Pursuit

Bij dit populaire gezelschapsspel vorm je teams of speel je individueel om elkaars kennis van uiteenlopende onderwerpen op de proef te stellen.
Kopen
Bekijk meer spellen uit: Gezelschapsspellen

Spelregels


Bij dit populaire gezelschapsspel komt een brede algemene kennis goed van pas. Het doel van Trivial Pursuit om zo veel mogelijk vragen goed te beantwoorden en als eerste van elke categorie een partje te verzamelen. Vorm teams of speel individueel en stel elkaars kennis van uiteenlopende onderwerpen op de proef.

Trivial Pursuit spelregels

Het speelbord in de vorm van een cirkel bestaat uit veelal gekleurde vakken waar de pionnen op verplaatst kunnen worden. Deze pionnen zijn lege draaischijven die je tijdens het spel moet zien te vullen met gekleurde partjes. Door middel van een dobbelsteen wordt het aantal stapjes van de pion op het bordspel beslist. Als je op een gekleurd vakje eindigt, moet je een vraag beantwoorden. In totaal zijn er 2400 vragen (deze staan op kaartjes) in 6 categorieën: aardrijkskunde, amusement, geschiedenis, kunst & literatuur, wetenschap & natuur, sport & ontspanning. Heb je de vraag correct beantwoord? Dan verdien je een partje in de kleur die correspondeert met de categorie.

De eerste speler of het team die 6 verschillend gekleurde partjes verzamelt en de laatste beslissende vraag juist beantwoordt wint!

Voor ieder wat wils met verschillende varianten

Er zijn verschillende varianten uitgebracht van het bordspel Trivial Pursuit. Zo is er o.a. een Trivial Pursuit Party, familie, jaren 80 en een Disney editie. Deze spellen hebben hetzelfde doel, maar wel andere vragen & categorieën en unieke challenges. Trivial Pursuit blijft met de klassieke én vernieuwde versies voor veel speelplezier zorgen. Heb je Trivial Pursuit in huis? Dan kun je aanvulsets kopen voor meer vermaak dankzij honderden nieuwe vragen!

Trivial Pursuit Party

De Party editie staat garant voor een leuke spelletjesavond met een groep vanaf 3 personen. Het spel is een lichte variant op de klassieke versie. Spelers moeten ook hier op elk vakje een vraag beantwoorden, maar er valt nu overal een gekleurd partje te verdienen. Naast gekleurde vakken zijn er in Trivial Pursuit Party ook jokervakken in het spel. Je mag op dit vak zelf een categorie uitkiezen, welke nagenoeg hetzelfde zijn als bij de classic. De twist zit ‘m in de nieuwe mogelijkheid ‘vraag een ander’. Ben je niet zeker van je antwoord? Schakel een andere speler in en bij een juist antwoord verdienen jullie allebei een partje.

Trivial Pursuit Familie

De familie editie is het snelle vraag- en antwoordspel voor het hele gezin. Deze Trivial Pursuit is geschikt voor jongere spelers (8+) door de toevoeging van ‘kaarten voor kinderen’. De vragen op deze kaarten zijn iets eenvoudiger en meer afgestemd op de kennis van kinderen. Op het speelbord én de dobbelsteen zijn enkele speelelementen toegevoegd. Zo kun je met de dobbelsteen een ‘jokerpartje’ gooien. Een fijne worp, want als speler mag je kiezen naar welk gekleurde vak je jouw pion wilt verplaatsen. Tot slot zijn de 6 categorieën en het doel van het spel gelijk aan de klassieke variant.

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd