The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Jumbo Toren van Pisa speluitleg

Toren van Pisa

Een razend spannend actiespel voor kinderen vanaf 4 jaar. Wie weet al zijn toeristen veilig op de toren te krijgen?
Kopen
Bekijk meer spellen uit: Kinderspellen

Spelregels


De Toren van Pisa is een leuk spel voor jonge kinderen én volwassenen waarbij alles draait om concentratie en een vaste hand. Het actiespel van Jumbo kan gespeeld worden met 2 tot 4 personen waarbij een potje circa 15 tot 20 minuten duurt. Elke speler moet beurtelings een poppetje op de wankelende toren plaatsen. Hoe voller de toren wordt, hoe groter de kans is dat deze omvalt. 

Toren van Pisa spelregels

De spelregels van Toren van Pisa zijn erg eenvoudig. Degene die als eerste al zijn poppetjes op de toren weet te plaatsen, wint het spel.

Voorbereiding

Zet de toren in elkaar als je het spel voor het eerst speelt. Plaats de toren vervolgens op een egale ondergrond, tenzij je de moeilijkheidsgraad flink wilt opkrikken natuurlijk. Verdeel de 24 poppetjes (de toeristen) gelijkmatig onder de spelers.

Ook onderweg of op vakantie Toren van Pisa spelen? Dan is de reiseditie echt iets voor jou. Dit spel bevat een 15 cm hoge toren en is zeer compact.

Het spelverloop

Bepaal wie als eerste mag beginnen en speel vervolgens met de klok mee. De speler die aan de beurt is, gooit eenmaal met de kleurendobbelsteen. Deze dobbelsteen bepaalt op welke gekleurde rand van de toren één poppetje uit zijn eigen verzameling moet worden neergezet. Het maakt niet uit waar precies op de rand de pion geplaatst wordt. De speler moet er alleen voor zorgen dat de toren in evenwicht blijft en niet omvalt. Raakt door een ongelukkige zet de Toren van Pisa uit balans en vallen de toeristen ervan af? Dan moet de speler die dit heeft veroorzaakt alle gevallen poppetjes aan zijn eigen verzameling toevoegen. Lukt het jou om als eerste al jouw poppetjes op de toren te zetten? Dan heb je het spel gewonnen!

Maak het spel moeilijker

Door de volgorde van de gekleurde ringen op de toren om te wisselen, kun je het spel moeilijker maken. De witte en rode kleur komt namelijk twee keer voor op de kleurendobbelsteen. Door deze kleur randen aan de bovenkant (de minst stabiele positie) te plaatsen, wordt het spel een tikkeltje lastiger. Op deze manier blijft Toren van Pisa ook spannend voor de gevorderde speler.

Toren van Pisa spelregels (PDF)

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd