The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Toernooitje: Een toernooi van toffe drankspellen

Speel verschillende drankspellen tijdens Toernooitje
Toernooitje is een goede spelkeuze als je moeilijk kunt kiezen welk drankspel je het leukste vindt.

Toernooitje is een goede spelkeuze als je moeilijk kunt kiezen welk drankspel je het leukste vindt. Je speelt in totaal immers vier rondes waarin je telkens een ander spelletje speelt. Het gaat om de spelletjes Doelpalen, Hoger/Lager, Rood/Zwart en Vijfen.

Benodigdheden

Voor het spelen van de verschillende spelletjes heb je enkele een voorraad drank nodig en een pak speelkaarten.

Spelregels Toernooitje

Bij het spel Toernooitje speel je de volgende spelletjes, elk met hun eigen spelregels.

Doelpalen

Iedere speler krijgt twee kaarten. De waardes van deze kaarten bepalen de doelpalen van je goal. De deler trekt een kaart uit de stapel van resterende kaarten.

Heeft deze kaart een waarde die tussen je doelpalen komt, dan moet je een slok drinken. Heeft de kaart de waarde van een van je doelpalen, dan moet je twee slokken nemen.

Heb je twee doelpalen met dezelfde waarde en wordt deze getrokken? Dan neem je vier slokken.

De kaarten die worden getrokken door de deler bepalen telkens het verloop voor de hele groep. Het spel is over als de kaarten op zijn.

Als extra regel is er dat als de Aas valt, je je linkerkaart moet doorgeven aan de persoon links van je.

Hoger/Lager

De deler begint met één kaart open te leggen. Vervolgens gokt de speler of de volgende kaart hoger of lager wordt. Wie verkeerd gokt moet een slok drinken. Is de waarde van de kaart gelijk als die op de tafel, dan moet je twee slokken nemen. De volgende speler is aan de beurt wanneer iemand er in slaagt drie keer juist te gokken na elkaar.

Rood/Zwart

Dit spel is vergelijkbaar met Hoger/Lager. Alleen gok je deze keer of een volgende kaart rood of zwart wordt. Wie fout gokt, moet een slok drinken.

Vijfen

Iedere speler krijgt twee kaarten toegedeeld. Vervolgens wordt ook een kaart op tafel gelegd. Dit is de geefkaart. Is de waarde van deze kaart gelijk aan een kaart in de hand van een van de spelers, dan mag deze een slok uitdelen naar een medespeler naar keuze.

Daarna volgt er een neemkaart. Heeft een speler deze kaart in zijn handen, dan moet hij een slok drinken.

Het spel gaat opnieuw verder met een 2-geven kaart, waarbij de inzet slokken wordt verdubbeld. Vervolgens is het opnieuw de beurt aan een 2-nemen kaart. Het spel gaat zo door tot en met dat de inzet 5 wordt.

Terug naar overzicht