The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Ticket To Ride

In dit bekroonde bordspel moeten spelers treinroutes claimen, bestemmingskaarten voltooien en de langste route proberen te vormen.

Kopen
Bekijk meer spellen uit: Gezelschapsspellen, Prijs en Bordspellen

Beschrijving Ticket To Ride


Ticket to Ride Europe brengt je langs bekende Europese steden als Amsterdam, Londen, Parijs, Zurich, Boekarest en Athene tijdens de eeuwwisseling. Citytrippen in vogelvlucht dus. In dit tweede basisspel van de Ticket to Ride-reeks lopen de routes niet alleen over land, maar ook over zee. Middels tunnels en veerponten kun je de oversteek maken.

In Ticket to ride Europe draait alles om het claimen van verbindingen tussen Europese steden. Dit doe je door relevante kaartencombinaties te verzamelen. Hoe langer de route, hoe meer punten je verdient. Door het voltooien van bestemmingskaarten kunnen extra punten verdiend worden. Maar pas op; te gretig zijn met bestemmingskaarten kan afgestraft worden met minpunten!

Ticket to Ride Europe bevat de volgende onderdelen:

  • 1 kaart van Europa
  • 240 gekleurde treinen
  • 15 gekleurde treinstations
  • 110 treinkaarten
  • 46 bestemmingskaarten
  • 5 houten scorepionnen
  • 1 spelhandleiding

Ontdek meer steden binnen én buiten Europa

Ticket to ride Europe is een basisspel dat op zichzelf staand te spelen is. Om nog meer speelplezier te halen uit het stand-alone spel heeft Days of Wonder meerdere spellen uitgebracht waar je Ticket to ride Europe mee kunt uitbreiden. Maak een treinreis door het Verenigd Koninkrijk of Azië met Ticket to Ride - Asia. Deze laatstgenoemde uitbreiding is zeker aan te raden als je het liefst met grote groepen speelt. Ticket to Ride Asia laat je namelijk toe om met 6 spelers te spelen. Ga je liever op tour door ons eigen kikkerlandje? Kies dan voor de Ticket to ride uitbreiding Nederland.

Ticket to Ride Europe jubileumeditie

In het kader van de vijftiende verjaardag van het treinspel heeft Days of Wonder een jubileumeditie uitgebracht. Ticket to Ride Europe - 15th Anniversary komt met een extra groot speelbord met vernieuwde illustraties en gedetailleerde treintjes. Een echte must have voor Ticket to Ride fans!

Spelregels


In het bekroonde bordspel Ticket To Ride van het merk Days of Wonder moeten spelers treinroutes claimen, bestemmingskaarten voltooien en de langste route proberen te vormen. Er zijn verschillende edities die je laten reizen door o.a. Amerika en Europa. Een spannend treinavontuur voor 2 tot 5 spelers!

Ticket To Ride spelregels

Het voordeel van Ticket To Ride is dat dit spel gemakkelijk aan te leren is. In minder dan 3 minuten heb je het spel onder de knie. Het doel van het spel is om de meeste punten te behalen. Dit geldt voor elke variant van Ticket To Ride. Deze punten kun je o.a. behalen door lange, ononderbroken routes tussen steden te leggen. The Game Room neemt stap voor stap de spelregels van de eerste Ticket To Ride (USA) met je door.

Beginopstelling

Voordat het spel kan starten, moeten er wat kaarten worden verdeeld. Elke speler krijgt een set van 45 gekleurde treinwagons en het daarbij behorende pion. Plaats het blokje op de startpositie in de hoek van het speelbord. Schud vervolgens de treinwagonkaarten en geef elke speler 4 treinwagonkaarten. De overige treinwagonkaarten komen als stapel naast het speelbord. Draai de bovenste 5 kaarten open neer en leg deze naast het speelbord. Dan is het tijd om de bestemmingskaarten goed te schudden. Elke speler krijgt hier 3 van. Je hebt nu de kans om één kaart weg te doen als deze je niet bevalt. Je mag ze ook alle drie houden. De geweigerde kaarten worden onderaan de stapel met de bestemmingskaarten gelegd. Gedurende het spel houd je jouw bestemmingskaarten geheim. Ticket To Ride kan nu beginnen! Kies wie er begint, speel daarna met de klok mee.

Het spelverloop

Elke speler mag tijdens zijn beurt slechts één handeling uitvoeren. Hierbij heb je keuze uit de volgende 3 acties:

  • Pak 2 treinwagonkaarten. Hierbij heb je keuze uit blind kiezen (kaarten van de gedekte stapel) of ga voor een open treinwagonkaart die naast het speelbord ligt.
  • Claim een route. Deze handeling levert je punten op! Een route claimen doe je door een set treinwagonkaarten te spelen die qua kleur én aantal overeenkomt met de vakjes van de gekozen route. Voor de meeste routes is een specifiek type kaart vereist, bijvoorbeeld treinwagonkaarten in de kleur rood of blauw. Wil je een grijze route claimen? Dan volstaat elke kleur treinwagonkaarten. De speler zet vervolgens matchende treinwagons op de vakjes van de route. Nu de route geclaimd is, kan het eigen pion worden verplaatst op het scorespoor van het bord. Voor het aantal plaatsen dat je het pion mag verschuiven, bekijk je de puntentelling op afbeelding 1. Niemand kan deze route nog van je afpakken. Een geclaimde route blijft dus altijd geclaimd van dezelfde speler!
  • Pak 3 bestemmingskaarten van de stapel. Niet helemaal tevreden met de gepakte kaarten? Dan mag je er één of twee weer wegleggen. Je moet er minstens één behouden.
Puntentelling Ticket To Ride
Afbeelding 1

Afronding van het spel

Wanneer een speler nog maar 1,2 of 0 gekleurde treinwagons in zijn bezit heeft, is het einde van het spel in zicht. Iedereen heeft nog één laatste finale beurt. Hierna is het spel klaar en kan de puntentelling beginnen.

De Ticket To Ride puntentelling

Aan het einde van het spel ligt het speelbord vol met gekleurde treinroutes welke allemaal punten waard zijn. Tijdens het spel zijn de pionnen op het scorespoor reeds verplaatst. Deze punten tel je op bij de gescoorde punten (of minpunten) van je bestemmingskaarten. Degene met de langste ononderbroken route krijgt 10 extra punten. Hebben meerdere spelers de langste route weten te maken? Dan krijgen beide spelers 10 bonuspunten. Alle punten geteld? Dan is degene met de meeste punten de winnaar van Ticket To Ride en is het treinavontuur afgelopen.

Je raakt nooit uitgespeeld met talrijke uitbreidingen

Er zijn verschillende versies van het basisspel. Zo kan je rondreizen door Europa met Ticket to Ride Europe (15th Anniversary editie), Azië en ook India. Nog leuker wordt het met de diverse uitbreidingen van het spel en deluxe edities. Met Ticket to Ride Nederland kun je zelfs uitstapjes maken naar Amsterdam en Eindhoven. Ticket to Ride staat in elk geval garant voor eindeloos speelplezier!

Ticket To Ride spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
0824968717523
Merk
Days of Wonder
Leeftijd - min
8
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
5
Speelduur - min
45
Speelduur - max
120
Nederlands
Ja
Complexiteit
2

Video