The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

The Mind

Eén team, één gedachte, één overwinning. Een uniek kaartspel voor 2 tot 4 spelers waarbij communiceren niet is toegestaan.

Kopen

Nog 9 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Kaartspellen, Coöperatief en Prijs

Beschrijving The Mind


The Mind is een spel dat eigenlijk meer een experiment is dan een spel. Kan jij samen met je medespelers 13 levels voltooien zonder ook maar één woord met elkaar te delen?

Kloppen jullie het spel?

Omdat spreken of op een andere manier informatie delen verboden is bij The Mind is dit spel een ideale activiteit voor een unieke teamervaring. Het spel wordt in stilte gespeeld tot een speler een te hoge kaart op tafel legt en het level verpest. Enkel met de nodige focus en de juiste mentaliteit is een teamoverwinning mogelijk. Halen jullie level 13?

Bekijk de spelregels van The Mind.


Spelregels


The Mind is een bijzonder kaartspel waarbij je met elkaar moet samenwerken maar niet mag communiceren. Ondanks deze belemmerende basisregel is het een spannend experiment welke de teamspirit zeker aanwakkert. In 2018 werd The Mind genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs in de categorie familiespellen.

The Mind spelregels

Het spel bevat 120 speelkaarten. Op de het grootste gedeelte van de kaarten staan de cijfers 1 t/m 100. Daarnaast zijn er kaarten met een niveau, levenskaarten en vallende sterren. Het doel van het spel is om per speelronde alle getallenkaarten uit de hand weg te spelen. Dit moet geheel op volgorde van de getallen gebeuren.

Het spelverloop

Het spel start bij niveau 1. Elk niveau is een aparte speelronde. Elke speler ontvangt het aantal kaarten die gelijk is aan het nummer van het niveau. Bij niveau 1 krijgt dus iedereen één kaart, bij niveau 2 twee kaarten etc. Als groep probeer je de kaarten in oplopende volgorde op tafel te spelen. Niemand heeft een vaste beurt, waardoor je als speler op elk moment een kaart mag neerleggen. Gedurende het spel mogen spelers niet met elkaar overleggen. Praten is uit den boze. Ook stiekem of non-verbaal hints geven aan je medespelers is niet toegestaan. Dit maakt het opleggen van kaarten op volgende van cijfers lastig. The Mind is dan ook meer een experiment dan een spel waarbij je elkaar goed moet inschatten. Het spel bevat één ‘hulplijn’ die kan worden ingezet wanneer niemand een kaart durft te spelen. Hier komt de vallende ster in beeld. Als iedereen akkoord is met het inzetten van de hulplijn, moet elke speler zijn laagste kaart gesloten afleggen. Daarna gaat het spel weer verder.

Einde van een speelronde

Een speelronde is afgelopen indien alle spelers met lege handen zitten én het gelukt is om de kaarten in oplopende volgorde neer te leggen. Als groep ‘promoveer’ je naar een hoger niveau en worden opnieuw cijferkaarten uitgedeeld. Heeft het experiment gefaald? Dan verliest de groep één leven. Het aantal levens is gelijk aan het aantal spelers. Bij de voltooien van enkele niveaus kun je een extra leven verdienen.

Schroef de moeilijkheidsgraad op met The Mind Extreme

Ging The Mind jullie te makkelijk af? Dan is The Mind Extreme wellicht dé coöperatieve game voor jullie. The Mind Extreme is een stand-alone spel (je hebt het basisspel niet nodig) met identieke regels. Er is één groot verschil: het spel wordt nu dubbel, tegelijk en tegenovergesteld gespeeld. En dat is nog niet alles. Spelers moeten gezamenlijk zien te winnen zonder te communiceren én soms zonder te kijken...

The Mind spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8718026302740
Merk
White Goblin
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
4
Speelduur - min
10
Speelduur - max
15
Nederlands
Ja
Complexiteit
1
Voorraad
9

Video


Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd