The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Stay Cool

Twee spelers bombarderen je met vragen. Houd je hoofd koel en beantwoord er zoveel mogelijk binnen enkele minuten.

Kopen
Bekijk meer spellen uit: Gezelschapsspellen, Party, Prijs en Op reis

Beschrijving Stay Cool


Dit hilarische partyspel van 999 Games zorgt ervoor dat je alle delen van je hersenen moet gebruiken.

Hilarisch partyspel

Hoeveel is 20 x 20? Wat heb je eergisteren gegeten? Wat voor geluid maakt een koe? De vragen worden op je afgeschoten terwijl de tijd loopt. Weet jij je hoofd koel te houden als je meerdere vragen tegelijkertijd moet beantwoorden? In totaal zijn er drie verschillende rondes waarbij de moeilijkheid telkens oploopt.

Het multitasking-spel!

Stay cool is makkelijk... Je moet gewoon alles tegelijk doen!

Dit real-time vraag- en antwoordspel stelt je vaardigheden op de proef: kun je eenvoudige vragen mondeling beantwoorden en ook antwoorden op andere vragen spellen met letterdobbelstenen? Wat als we nog een uitdaging toevoegen? En een ander...?

Stay Cool is een snelle en hectische partygame die bijna net zo leuk is om naar te kijken als om te spelen, en die je een van de meest unieke game-ervaringen van je leven zal bezorgen.

Check hieronder de volledige spelregels van Stay Cool.

Inhoud

  • 50 verbale vragenkaarten (1.000 vragen)
  • 50 schriftelijke vragenkaarten (500 vragen)
  • Dobbelstenen met 7 letters
  • 1 zandloper (30 seconden)
  • 1 timerkaart

Spelregels


In de partygame Stay Cool komt een spervuur van vragen op je af. Deze vragen worden niet gesteld door één, maar door twee personen. Ondertussen telt een zandloper de seconden af…Zie dan je hoofd maar eens koel te houden! Degene die de meeste vragen goed beantwoordt, wint het spel. Stay Cool van 999 Games is geschikt voor 3 tot 7 spelers en werd verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2020.

Stay Cool spelregels

Het doel van Stay Cool (behalve je hoofd koel houden) is om zoveel mogelijk vragen binnen de tijd correct te beantwoorden. The Game Room neemt de Stay Cool spelregels met je door!

Voorbereiding

Bepaal wie als eerste aan de beurt is en speel dan met de klok mee. De persoon rechts van de actieve speler vervult de rol van de geschreven ondervrager. De geschreven ondervrager pakt één rode kaart met vragen. Zit je links van de actieve speler? Dan ben je de verbale ondervrager. De verbale ondervrager trekt nu één blauwgroene kaart. De overige spelers ontfermen zich over de zandloper.

Het spelverloop

Het spel Stay Cool heeft in totaal 3 ronden. Elke speler komt tijdens een ronde 1x aan de beurt.

Ronde 1

De verbale ondervrager stelt de eerste vraag op zijn kaart. Pas nadat de vraag volledig hardop gesteld is, wordt de zandloper omgedraaid. Vervolgens is de geschreven ondervrager aan zet. Hij of zij leest nu hardop de eerste vraag van de blauwgroene kaart voor.

De actieve speler moet de vragen op twee verschillende manieren beantwoorden. Gewoon wat roepen is dus een no-go. Beantwoord de vraag van je linkerbuurman hardop, terwijl je het antwoord op de vraag van je rechterbuurman ‘opschrijft’ door dobbelstenen met de letters erop te spellen. Antwoorden op ‘geschreven vragen’ bestaan altijd uit slechts 3 of 4 letters. Denk dus zeker niet te moeilijk, middels lange woorden kunnen de vragen immers niet beantwoord worden.

Is jouw vraag als geschreven of verbale ondervrager juist beantwoord? Dan mag je de actieve speler direct aan aan de tand voelen met de volgende vraag op je kaartje. Het is toegestaan om meerdere verbale/geschreven vragen na elkaar te beantwoorden. Afwisselen tussen de twee typen vragen is dus niet verplicht.

Is de zandloper na 30 seconden om? Draai deze om en zet deze op veld 2 van het daarvoor bestemde kaartje. Herhaal deze handelingen totdat de zandloper op veld 4 staat en volledig leeggelopen is. De actieve speler heeft nu 2 minuten de tijd gehad om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. De beurt is voorbij!

Einde van een beurt

Aan het einde van de tijd (na 2 minuten) vermenigvuldig je het aantal correcte antwoorden dat je op de geschreven én verbale vragen met elkaar om je score te bepalen. Noteer de score op een vel papier. Nu is de volgende speler aan de beurt. Ook worden de rollen van de verbale en de geschreven ondervrager opnieuw verdeeld. De nieuwe ondervragers trekken allebei een nieuwe kaart met vragen.

Ronde 2

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De stay Cool spelregels zijn identiek aan ronde 1. Het enige verschil is dat de actieve speler nu nauwlettend de zandloper in de smiezen moet houden. Hij of zij moet de speler die de tijd bijhoudt, vertellen wanneer de zandloper omgedraaid moet worden. Uiteraard dient dit te gebeuren voordat deze leeg is. Is de zandloper al leeg voordat de actieve speler een move kan maken? Dan is de beurt helaas voorbij.

Ronde 3

Tijd voor de laatste ronde! Verwacht ook nu een kleine wijziging in de spelregels. De regels zijn identiek aan de voorgaande ronde, alleen wordt de zandloper nu volledig uit zicht geplaatst. Tijdens het vragenvuur heeft de actieve speler dus geen idee hoelang hij of zij nog de tijd heeft. Dat wordt dus multitasken!

Einde van het spel

Na de derde ronde is het spel Stay Cool voorbij. Iedereen telt zijn scores bij elkaar op. Degene met de meeste punten wint. Is het gelijkspel? Dan is de overwinning voor degene die in de laatste ronde de meeste punten heeft gescoord.

Stay Cool spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8719214428709
Merk
999 Games
Leeftijd - min
12
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
3
Aantal spelers - max
6
Speelduur - min
10
Speelduur - max
30
Nederlands
Ja
Complexiteit
1

Video


Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd