The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Sneaky Bastard

Sneaky Bastard is een veilingspel, waarin je gaat bieden op huizen én op het geld van je tegenstanders. Geschikt voor 2-6 spelers.

Kopen
Bekijk meer spellen uit: Kaartspellen en Op reis

Beschrijving Sneaky Bastard


Gefeliciteerd, je staat op het punt je eigen huis te kopen! Voor het kopen van een huis is echter geld nodig. En heel veel. En dat terwijl makelaars, banken en adviseurs helemaal niet mee lijken te werken. Om aanspraak te kunnen maken op het stuk onroerend goed van je keuze, zal je deelnemen aan een veiling. Maar de markt voor onroerend goed is lastig. Voordat je het weet, loopt een stiekeme klootzak weg met je geld. Of, terwijl je krap bij kas zit, zou JIJ misschien liever die stiekeme klootzak zijn?

Vermakelijk veilingsspel

Sneaky Bastard is een veilingspel met een twist. Wie de duurste huizen weet te bemachtigen, wint het spel. Je biedt niet alleen op het onroerend goed, maar ook op de biedingen zelf met behulp van Sneaky Bastard-kaarten, om zo meer financiële middelen te verwerven. Op deze manier speelt het spel als een veiling-in-een-veiling. Het winnende bod geeft je het huis, maar met de winnende sneaky bastard krijg je het geld.

Sneaky Bastard is een snel spel dat draait om strategie, tactiek en interactie. Door goed te overwegen wanneer je een Sneaky Bastard wilt spelen, kun je de financiële middelen verzamelen om in de latere rondes biedingen uit te brengen. Je hebt het beste onroerend goed nodig om Sneaky Bastard te winnen, maar je gebruikt huizen ook als alternatief voor geldkaarten tijdens latere veilingen.

Spelregels


Sneaky Bastard is een veilingspel, waarin je gaat bieden op huizen. Tegelijkertijd probeer je om aan extra geld te komen door de opbrengst van de veiling in eigen zak te steken. Degene met hoogste waarde aan huizen wint het spel. Sneaky Bastard van 999 Games is een vluchtig kaartspelletje voor 2-6 spelers dat draait om strategie, interactie en tactiek. Door het veilings-aspect vergelijkt men Sneaky Bastard ook wel met het spelletje Koehandel.

Sneaky Bastard spelregels

Met het kaartspel Sneaky Bastard lijkt spellenuitgever 999 Games een knipoog te geven naar de totale gekte op de huizenmarkt. Makelaars hebben een dubbele agenda en iedereen smijt met tonnen om maar een woning te bemachtigen. Oók voor een pand in originele staat (a.k.a. complete bouwval). Zet je schrap voor een vernuftig veilingspel waar de spanningen hoog kunnen oplopen. The Game Room neemt de spelregels van Sneaky Bastard zo goed mogelijk met je door. Check ook zeker de uitlegvideo van Nox’ Spellenzolder op deze pagina!

Voorbereiding

Elke speler krijgt twee sneaky bastard-kaarten. Speel je gezellig met z’n tweeën? Dan krijg je ruim vier sneaky bastards. Om te kunnen bieden op de huizen krijgt iedereen een mooi startkapitaaltje mee. Hoeveel geld je precies ontvangt, is afhankelijk van het aantal spelers en staat aangegeven op de ‘reference kaart’. De geldkaarten houd je gesloten voor je neus. Dit houdt het spelletje spannend omdat je niet direct weet hoeveel cash iedereen nog in kas heeft.

Schud nu de 17 gebouwenkaarten. Vorm een gesloten trekstapel en leg er één open neer. Dit gebouw staat centraal in de heftige biedingsstrijd die straks losbarst! Draai vervolgens de bovenste kaart van de gebouwen-stapel om. Zo ziet elke speler op welk huis zij straks kunnen bieden.

Het spelverloop

Het spel Sneaky Bastard verloopt in 17 rondes. Deze hoef je echt niet te tellen, maar lopen gelijk mee met het aantal gebouwenkaarten. Wijs een willekeurige startspeler aan en speel met de klok mee. De actieve speler mag drie acties uitvoeren. Deze acties zijn als volgt:

  • Een bod plaatsen - plaats een bod op een beschikbaar huis. Je plaats een bod door jouw kapitaal open op tafel te leggen. Het is absoluut geen makkelijke opdracht, want je wil niet teveel overbieden. Tegelijkertijd wil je wel voldoende bieden om het huis te bemachtigen. Jouw bod moet altijd hoger zijn dan het vorige bod. Heeft iedereen geboden en wil je jouw bod ophogen? Dat mag, maar alleen door kaarten bij te leggen. Het is dus niet toegestaan om de geldkaarten uit de hand te verwisselen voor een andere kaart die meer waard is.
  • De sneaky bastard spelen - met de sneaky bastard aas je op het geld van je medespelers in plaats van het huis dat onder de hamer ligt. Je mag de sneaky bastard spelen zonder óf met geld. Het is ook mogelijk om ‘m te plaatsen bij je eigen bod.
  • Passen - wil of kun je geen sneaky bastard spelen en wil je ook geen (hoger) bod plaatsen op het huis? Dan kies je ervoor om te passen.

Einde van een ronde

Heeft de actieve speler een van de bovenstaande acties uitgevoerd, dan is de volgende speler aan de beurt. De biedingsstrijd (en dus de ronde) loopt ten einde indien er één speler is met het hoogste bod en het leuke optrekje wil kopen. De winnaar van de huizenveiling mag het gebouw aan zijn handkaarten toevoegen. Het geboden geld van de hoogste bieder gaat naar de bank. Let op, is er door iemand anders een sneaky bastard gespeeld? Dan gaat dit geld naar hem/haar toe! De winnaar van de voorgaande ronde is nu de startspeler. De nieuwe ronde begint weer van voor af aan. Wie sleept het volgende stulpje binnen te halen?

Einde van het spel

Het Sneaky Bastard kaartspel eindigt wanneer alle gebouwenkaarten geveild zijn. Er zijn in dit geval 17 rondes gespeeld. Iedereen telt nu de waarde van zijn huizen. Let op, de geldkaarten zijn in dit stadium niets meer waard. Voor de eindscore kijk je dus puur en alleen naar de waarde van jouw huizen. Degene met de hoogste waarde aan huizen is de winnaar.

Eigenschappen


EAN
8720289471231
Merk
999 Games
Leeftijd - min
12
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
6
Speelduur - min
20
Speelduur - max
30
Nederlands
Ja
Complexiteit
2

Video


Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd