The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Silencio

Silencio

Silencio is een snel kaartspel van 999 Games waarbij je samen zoveel mogelijk reiskaarten moet afleggen. Praten is verboden!

Kopen
Bekijk meer spellen uit: Kaartspellen

Beschrijving Silencio


Werk samen en leg zoveel mogelijk reiskaarten af terwijl je reist doorheen de wonderlijke wereld van bossen, moerassen, savanne en lava. Leg de kaarten af op de passende kleur, maar pas op: want zodra iemand iets zegt, heeft iedereen verloren.

Coöperatief kaartspel.

In het coöperatieve kaartspel Silencio is zwijgen de sleutel naar de winst. Alle spelers spelen als één team, maar ze mogen nooit een woord met elkaar spreken. Als een speler aan de beurt is, speelt die speler één kaart. Elke kaart wordt naar de rij van zijn kleur gespeeld en moet hoger gerangschikt zijn dan de laatst gespeelde kaart van die kleur. Er worden verschillende effecten gecreëerd, afhankelijk van of de nieuwe kaart direct volgt op de laatste van die kleur of niet. Als ze deze effecten vakkundig gebruiken, kan het team zoveel mogelijk kaarten spelen.

Erg vermakelijk spel voor in groepen

Silencio is een erg leuk spel om te spelen in groep, net omdat je niet mag overleggen. Het is aan de spelers onderling dus om goed in te schatten wat iedereen doet. Leg de juiste kaart of vrees je dat jouw kaart iedereen dwarszit? Probeer goed samen te werken en scoor een topscore!

Lees verder voor de volledige spelregels van Silencio.

Inhoud:

  • 55 kaarten
  • 4 overzichten
  • de spelregels

Spelregels


Spreken is zilver, zwijgen is goud. Na het coöperatieve spel De Crew komt 999 Games met nog een spel op de proppen waarbij men niet mag praten. Silencio is een snel kaartspel waarbij je samen zoveel mogelijk reiskaarten moet afleggen. Zodra iemand iets zegt, heeft iedereen verloren! Je kunt Silencio ook goed vergelijken met The Mind. Silencio is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 12 jaar. Met een potje ben je circa 20 minuten zoet.

Silencio spelregels

Silencio van 999 Games heeft een fantasy-thema. De spelers zijn zwijgende wandelaars (klinkt heel gezellig) in afgelegen landen. Samen maken ze een reis door een wonderlijke wereld vol bossen, moerassen, savanne en lava. Silencio is een coöperatief spel, wat betekent dat je als team samen moet werken om het spelletje te winnen. En dat samenwerken is best lastig als je geen woord mag spreken. The Game Room neemt de spelregels van Silencio zo goed mogelijk met je door.

Voorbereiding

Silencio bestaat in totaal uit 55 kaarten. De speelkaarten komen in 4 verschillende kleuren (diverse landschappen) en zijn genummerd van 1 t/m 13. De zogeheten runensteen-kaarten (5 stuks in totaal) leg je met de verlichte kant naar boven onder elkaar op tafel. Afhankelijk van het aantal spelers, krijgt iedereen 6 of 5 speelkaarten. Ook de waarde van de speelkaarten (de getallen 1 t/m 13 dus) wordt bepaald door het aantal spelers. Zie tabel. Zorg dat niemand anders jouw handkaarten kan zien, ook al werk je samen als team!

KaartenwaardeAantal spelers

Aantal kaarten

2-826
2-1036
2-1345

De resterende kaarten komen als een gedekte trekstapel op tafel. Draai vervolgens zoveel kaarten om als er spelers zijn. Speel je met z’n drieën? Dan draai je 3 kaarten om. Deze open kaarten vormen het orakel. Tot slot krijgt elke speler een eigen overzicht en bepaal je gezamenlijk wie er mag beginnen. Zonder te praten hè?

Het spelverloop

Wie aan de beurt is, speelt één van zijn handkaarten en legt deze neer bij een kaart van dezelfde kleur die reeds open op tafel ligt. De kaart die je speelt moet wel van een hogere waarde zijn dan die van de kaart ervoor in die rij. Kun je geen kaart spelen? Dan pas je.

Zodra er een nieuwe kaart op tafel wordt aangelegd, activeert dit direct een effect:

  • Het lichte effect - dit effect wordt geactiveerd indien de aangelegde kaart twee of meer puntenwaarde heeft dan de kaart ervoor. Het lichte effect is altijd optioneel en hoeft niet gebruikt te worden.
  • Het donkere effect - dit effect wordt geactiveerd indien de aangelegde kaart precies één waarde hoger is dan de kaart ervoor én de gespeelde kaart niet je laatste handkaart is. Het is verplicht om het donkere effect toe te passen. Beslissingen moeten nu geheel individueel genomen worden.

Het doel is om kaarten in oplopende volgorde te spelen. Dit is natuurlijk niet eenvoudig, want je weet van elkaar niet welke kaarten je hebt. Daarbij is communiceren niet toegestaan. Door de toevoeging van de verschillende kleureffecten, hebben spelers meer invloed op het verloop van het spel dan bij bijvoorbeeld The Mind het geval is. Dankzij de effecten kunnen kaarten gewisseld of teruggepakt worden. Hierdoor is het niet direct game over indien de chronologische volgorde van kaarten niet juist is. In de officiële Silencio spelregels in PDF-vorm zijn de specifieke licht/donker effecten van de verschillende speelkaarten te lezen.

Runenstenen

Aan het begin van het spel zijn er runenstenen op tafel gelegd: één grote en 4 kleine runensteen-kaarten. Met de runenstenen kan elke speler eenmalig een licht effect toepassen. De grote runensteen activeert een licht effect naar keuze. De kleine runenstenen activeren per direct het desbetreffende lichte effect. Elke runensteen dient na gebruik op ‘’gedoofd’ gedraaid te worden.

Einde van het spel

Het kaartspelletje loopt ten einde wanneer een actieve speler geen handkaart meer kan spelen en niemand nog een handkaart kan spelen. Tel nu het totaal aantal overgebleven handkaarten. Het devies is: hoe minder kaarten jij in je bezit hebt, hoe beter. Degene met de minste kaarten wint het spel.

Silencio spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8720289470159
Merk
999 Games
Leeftijd - min
8
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
4
Speelduur - min
10
Speelduur - max
15
Nederlands
Ja
Complexiteit
2