The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Shut the Box

Het doel van dit eenvoudige dobbelspel is om zoveel mogelijk (en het liefst) alle getallen om te klappen.

Kopen

Nog 2 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Dobbelspellen

Beschrijving Shut the Box


Deze kleine uitvoering van Shut the box is ideaal als je thuis geen grote eettafel hebt staan of weinig opbergruimte hebt. De houten bak met ingelegd vilt heeft een compacte afmeting van 28 x 20 x 4,5 cm. De twee dobbelstenen zijn gemaakt van hetzelfde hout als de bak.

Een combinatie van geluk en strategie

Shut the Box is eenvoudig dobbelspel voor jong en oud. Het doel van het spelletje is om zoveel mogelijk getallen in de houten bak om te klappen. Dit doe je door te gooien met de twee dobbelstenen. Het totaal aantal ogen bepaalt welke kleppen gesloten mogen worden. Bekijk hieronder de bondige speluitleg van Shut the Box.

Spelregels


Shut the Box is zowel een geluks- als strategisch spel, waarbij het doel is om zoveel mogelijk getallen om te klappen.  Het is een eenvoudig te begrijpen spel wat Shut the Box geschikt maakt voor jong en oud. De doos van Shut the Box (21 x 14,5 x 2,5 cm) is zeer compact. Hierdoor kun je dit spel overal mee naartoe nemen.

Shut the Box spelregels

Benieuwd naar hoe het dobbelspelletje Shut the Box in zijn werk gaat? The Game Room neemt de spelregels zo goed mogelijk met je door.

Degene die aan de beurt is, gooit met de twee dobbelstenen. Het totaal aantal ogen op de dobbelstenen bepaalt welke kleppen hij of zij mag sluiten. Een voorbeeld: degene die aan de beurt is gooit 2 en 5. De som van deze cijfers is 7. De volgende kleppen in de doos kunnen nu gesloten worden:

  • Klep 7
  • Klep 2 en 5
  • Klep 6 en 1
  • Klep 3 en 4
  • Klep 4, 2 en 1

De speler gooit net zo lang met de dobbelstenen todat er geen combinatie(s) meer gemaakt kunnen worden met de dobbelsteen(en). Aan het einde van de beurt telt de actieve speler de cijfers van de resterende kleppen bij elkaar op. Dit puntenaantal moet worden genoteerd. Daarna is de volgende speler aan de beurt. Degene die nu aan de beurt is, zet eerst alle houten kleppen rechtop en gooit vervolgens met de twee dobbelstenen.

Einde van het spel

Shut the Box wordt gespeeld in 10 rondes. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om meer of minder rondes te spelen. Wie na 10 rondes het laagste puntentotaal heeft, wint het spel.

Eigenschappen


EAN
8716096005028
Merk
Longfield Games
Leeftijd - min
3
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
1
Aantal spelers - max
4
Speelduur - min
5
Speelduur - max
10
Voorraad
2
Formaat
28 x 20 x 4,5 cm

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd